Helyhiány rövidült Gubás Gabriella neve Gubás Gabira

Startlap - Startlap
Ma 44 éves a színésznő.

Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő, szinkronszínész. 1974. április 7-én született Debrecenben.

1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában. Még egyetemista korában lett rövidítette a nevét Gabrielláról Gabira. Erről így mesélt az Origónak:

„Nem én kezdtem el így (Gabinak) hívni magam. Egyetemistaként a Radnótiba szerződtettek, ott játszottam az első szerepemet. Egy molinón írták ki a darab címét és a szereplőket, mi pedig olyan sokan voltunk, hogy Gabriellaként már nem fért volna ki a nevem. Bálint András íratott ki Gabiként, én meg úgy voltam vele, hogy akkor már a többi előadáson is maradjon így – nem is bántam meg, úgy érzem, az emberekben jobban megmarad ez a rövidített forma.”

1996–2003 között a Radnóti Miklós Színházban szerepelt, majd 2004-ig szabadfoglalkozású színész volt. Utána a kaposvári Csiky Gergely Színház, majd 2012 óta a Thália Színház társulatának a tagja.

Játszott a Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Thália Színházban, a Merlin Színházban, a József Attila Színházban és a Vidám Színpadon is. Számtalan filmben láthattuk, illetve szinkronszínészként hallhattuk is.

 

Forrás: Wikipedia

Címlapfotó: MTI – Zih Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...

képcím

Gabriella Spanic visszatért Magyarországra: videón jelentkezett be...