Helikopter-balesetben meghalt az NBA-legenga, Kobe Bryant

Startlap - Startlap
A lezuhant magángépen a kosárlabdázó 13 éves lánya is rajta volt. Reggeli hírösszefoglaló.

Kobe Bryant szörnyethalt egy helikopter-balesetben

Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, a 41 éves Kobe Bryant magánhelikoptere vasárnap lezuhant, aminek következtében kilenc ember veszítette életét, köztük Bryant mellett  13 éves lánya, Gianna is. A balesetről és Kobe Bryant rendkívüli karrierjéről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Koronavírus: rohamosan emelkedik a halottak és a válságos állapotú betegek száma, a WHO megüzente, milyen óvintézkedéseket tehetünk a fertőzés ellen

Egyre hevesebben terjed a koronavírus Kínában: a halottak és a válságos állapotú betegek száma óráról órára drasztikusan emelkedik. Erről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mindeközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazott néhány egyszerű szabályt, amelyek betartásával csökkenthető a koronavírussal való fertőzés esélye. A WHO tanácsait itt ismertetik.

Győri választás: a Fidesz végre lenyugodhat, de mi lesz az ellenzéki lendülettel?

Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi győri időközi polgármester-választást. Az ellenzéki Pollreisz Balázsra kevesebben szavaztak, mint legutóbb Borkai Zsolt kihívójára, aki pedig még a szexjachtos eset árnyékában sem volt képes győzni. Hogyan fogadták a voksolás végeredményét az ellenzék és a kormány oldalán? Mit üzen a fideszes győzelem a kormánypártnak, és hogyan érintheti az ellenzék lendületét?

“Nem a statisztikák fontosak, hanem az, amit most láttam a fiúk arcán” – a vízilabda-válogatott előre eltervezte a húzást, ami végül aranyérmet hozott nekik

Fotó: MTI/Czagány Balázs

21 év után egy roppant izgalmas döntőben lett újra Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csapat büntetőpárbaj után, 14-13-ra győzte le a spanyolokat a Duna Arénában. Erre a linkre kattintva  Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya tolmácsolásában olvashatod el, miként zajlott a finálé.

A kormányközeli luxusjacht és a magánrepülő útjai tavaly is az Adrián keresztezték egymást

Az OE-LEM lajstromjelű, osztrák bejegyzésű, 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépet, és a Lady Mrd névre hallgató, máltai zászló alatt hajózó, 7 milliárdos luxusjachtot előszeretettel használja a NER-elit. És ez a két közlekedési eszköz elég gyakran “találkozik”, vagyis megy egészen véletlenül pont ugyanoda. Ebben a cikkben bemutatják a Lady Mrd és az OE-LEM tavalyi útjait.

A munkaerőhiány még elrejti az oktatási rendszer bűneit, de ez hamar megváltozhat

Az utóbbi néhány év szerencsés csillagzatot adott a pályakezdők feje fölé, hiszen a cégek versenyeznek a munkavállalókért, könnyűnek tűnik állást találni. A legfrissebb Munkaerőpiaci Tükörben közölt tanulmányokból ugyanakkor kiderül: ez az állapot nem fog sokáig fennmaradni. És így az oktatási rendszer csontvázai is felfedik magukat. Minderről bővebben itt írnak.

Emelkedhet a Diákhitel 1 maximálisan felvehető összege

Erről Magyar Péter, a Diákhitel Központ (DHK) vezérigazgatója beszélt. Részletek itt.

“A részletesebb dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy semmilyen közöm nem volt a kartellhez, belekevertek az ügybe” – Maróth Gáspár közölte, hogy a GVH egyértelműen megnevezte, ki áll “az egészségügy Microsoft-botránya” mögött

Manapság igen ritka, hogy súlyos gazdasági bűncselekménnyel vádoljon meg egy állami hivatal valaki olyat, aki számára magas rangú posztot szán a kormány. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy éve megtette ezt: Maróth Gáspár ellen azért nyomoztak, mert a gyanú szerint egy másik üzletemberrel közösen kartellt szervezett az egészségügyi modernizálására kiírt 46 milliárdos uniós pályázat lecsapolására. Ebben a cikkben Maróth egy interjúban tárja fel az ügy részleteit, álláspontja szerint őt bemártották. Ezt igazolja az is, hogy az évekig tartó nyomozás alatt a GVH megnevezte azt a személyt, aki a multik és a magyar beszállítok között a főkordinátori szerepet vitte. Aki nem Maróth volt.

Grammy-gála: a 18 éves Billie Eilish tarolt, és Kobe Bryantről is megemlékeztek

Fotó: MTI/EPA/David Swanson

Los Angelesben vasárnap este rendezték a 62. Grammy-gálát, éppen abban a Staples stadionban, ahol a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant volt csapata, a Lakers játszik. Bryant halála a díjkiosztót is meghatározta. Az esemény legnagyobb nyertese Billie Eilish mellett főleg Lizzo és Lil Nas X munkásságát díjazták. Ide kattintva egy csomó videót és további részleteket találsz a díjátadóról.

Ezeken a területeken van esély ma a napsütésre

Az ország nagy részén hétfőn még nem valószínű jelentősebb változás időjárásunkban, de van, ahol a légmozgás hatására helyeként felszakadozhat a felhőzet és előbújhat a nap. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Újraszámolták a szavazatokat Győrben – megvan a végeredmény

képcím

Újraszámolják a főpolgármester-választás szavazatait

képcím

Kvíz: minden tudsz a 2024. júniusi választásokról?