Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Hazugság, ősi tánc, orrtörés - Jason Momoa mindent bevetett a castingokon

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
Ma 39 éves az Aquaman.

Jason Momoa amerikai színész, modell, rendező és producer, 1979. augusztus 1-jén született Honoluluban.

1998-ban kezdett modellkedni, majd a rádióban figyelt fel egy felhívásra, hogy egy sorozatba keresnek szereplőket. Az 1500 jelentkező között ő is sorban állt, ahol állítólag azt hazudta, dolgozott a Gucci és Louis Vuitton arcaként modellként. Hogy emiatt vagy másért, de megkapta 1999-ben Jason Ioane szerepét a Baywatch Hawaii című sorozatban.

2005-től 2009-ig alakította Ronon Dexet a Csillagkapu – Atlantiszban. A 4. évadának befejezése után vágatta le jellegzetes rasztahaját, elmondása szerint annyira nehéz volt, hogy folyton fájt miatta a feje.

Közzétette: Jason Momoa – 2018. január 9., kedd

2011-ben a Conan, a barbár címszerepében, valamint Khal Drogoként láthattuk viszont a Trónok harca című népszerű sorozatban.

Elég szokatlan módon jutott Khal Drogo szerepéhez a meghallgatáson: A maoriknak van egy ősi tánca, a haka, aminek az egyik fajtája, az, amit az új-zélandi rögbisek is előadnak, egyfajta harci tánc, a csatába menő harcosok táncolták el annak idején. Jason ezt jól betanulta, bement a meghallgatásra és előadta, csapkodta a lábait, a mellét, üvöltött hozzá, a rendező meg ott ült vele szemben és köpni-nyelni nem tudott. Végül Jason megkapta a szerepet. Ugyanazok válogatták a Conan, a barbár új változatának szereplőit is, akik a Trónok harcához castingoltak és ott a helyszínen megkapta azt is.

Conan szerepe miatt pedig komoly nyomást érzett, azt gondolta, hogy ha el lenne törve az orra, sokkal jobban passzolna a karakteréhez a külseje, mint amúgy. Ezt el is mesélte egy barátjának, aki erre egyből orrba vágta, ami azonnal el is tört. Ahelyett, hogy kiakadt volna csak annyit mondott: „El ne mondd a feleségemnek.” Ez csak apró “edzés” lehetett a filmhez, aminek készítése során is sok ütést szenvedett és egy lövést is túlélt, ami majdnem végzetes kimenetelű lett. Egy lovas baleset során pár bordáját is eltörte. De ennyi atrocitás ellenére sem lett nagy siker a filmből.

A Trónok harcát viszont 2012-ben jelölték a Golden Globe-díj Legjobb televíziós sorozat – dráma kategóriájában.

2016-ban debütált Aquaman szerepében a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalában.

King is back 🤙 #Aquaman

Közzétette: Jason Momoa – 2018. július 2., hétfő

2005-ben ismerkedett meg az amerikai színésznővel, Lisa Bonettel. 2007-ben megszületett első gyermekük, egy kislány, Lola lolani Momoa. 2007 novemberében összeházasodtak. 2008-ban jött világra fiúk, az igazán különleges nevet viselő Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Jason édesanyja a saját honlapjukon adott magyarázatot a kisfiú nevének jelentésére: Nakoa – “harcos”, a Mana “erő/lélek”, míg a Kaua “eső”-t jelent, a Po pedig “sötétséget”. Elmondása szerint ezt a nevet azért kapta a gyermek, mert születésének éjszakáján ritka rossz időjárási viszonyok voltak.

Keresés az oldalon