Kiemelt Hírek 2019. szeptember 11.

Házkutatás tartanak Pikó András kampányközpontjában

Startlap Kiemelt Hírek 2019. szeptember 11.
Hadat üzentek az utasok a MÁV-nak, lenyomta egy gazda a magyar államot, Orbán levelet írt minden magyar nyugdíjasnak. Esti hírösszefoglaló.

Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

A 24.hu úgy tudja, hogy rendőrségi házkutatást folyik Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál. Az ügy frissülő részletei csak egyetlen kattintásra vannak.

Debrecenben már a villamos is fideszes

Fotó: iStock

A debreceni Fidesz Facebook-oldalán tűnt fel egy kép, amin jól látható, hogy a cívisvárosban a villamoson is a Fidesz-felirat virít. Ha meg szeretnéd tudni, hogy miért történt mindez, akkor csak ide kell kattintanod.

A gazdagokat juttatja pluszpénzhez a kormány

Kormányzati körökben semmi visszhangja sem lett annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már nyíltan rámutatott a babaváró hitel fő turpisságára, miként a 10 millió forintos ingyenpénzt egy „azonosítható réteg” befekteti. Ráadásul még az Mfor és a Privátbankár által megkérdezett 9 hazai nagybank szemérmesen hallgat arról, mekkora lehet ez a kör és az így tőkeként hasznosított hitel. Hogy milyen trükkről van szó, és mennyit is hozhat ez egy módosabb családnak, az ebből cikkből pontosan kiderül.

Olyan hackertámadás ért egy állami hivatalt, amilyet még nem látott Magyarország

A 168 Óra úgy tudja, hogy a 2014 óta működő kormányzati hatóság olyan szerverét érte a támadás, amelyen a teljes szervezet dokumentációit őrizték. Hogy melyik ez a hivatal, és mi is az, amiért az adatrablók megtámadták, azt ide kattintva te is megtudhatod.

Elegük lett: így üzentek hadat a MÁV-nak

Szinte minden rendszeresen utazó magyarnak van legalább egy bicskanyitogató sztorija a hazai vasúti közlekedéssel kapcsolatban, és most úgy néz ki betelt az utasoknál a pohár, nem tűrnek tovább. Egy tízezer tagot számláló csoport elhatározta, hogy a tettek mezejére lépnek, és nem csak dumálnak a borzalmas állapotokról. Nem vicceltek, egyik tagjuk már találkozott a MÁV két magasrangú vezetőjével. De itt nincs megállás, itt te is elolvashatod mik a végső terveik.

Orbán Viktor levelet írt minden magyar nyugdíjasnak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pont az őszi önkormányzati választások előtt érkezik meg a miniszterelnök levele, melyben természetesen nem felejti el megemlíteni, hogy a magyar gazdaság ismét jobban teljesít, valamint azt sem, hogy ehhez a magyar nyugdíjasok is jelentősen hozzájárultak. De hogy mire is hegyezte ki a köszönetét, arról errefelé tudhatsz meg többet.

Nem hagyta magát a bábonymegyeri gazda, lenyomta a magyar államot

Paksi István és tíz társa 1993 óta műveltek Bábonymegyer mellett egy nyolchektáros földet, amit a privatizáció során szereztek még meg egykor. 20 évvel később azonban az állam felszólította őket, hagyjanak fel a munkával, a terület ugyanis az államé. Paksiék viszont nem így gondolták, és inkább belementek egy végtelennek tűnő, fordulatokkal teli pereskedésbe, aminek a végkifejlet után is lesz még bőven csattanója. Hogy miről is van szó, és milyen lavinát indított el az ügy, azt ez a cikk tárgyalja részletesen.

Trócsányi László lemaradt a néppárti csoportképről

Úgy tűnik, saját bőrén érezheti a néppárti felfüggesztés következményeit Trócsányi László, hiába ünnepelte itthon a kormánypárt. Hogy miért nem fért rá a képre Trócsányi, arra itt találhatsz magyarázatot.

Nemcsak egy volt Fidelitas-elnök kapott pénzt a Miniszterelnökség kasszájából, de még egy magyar sztárnak is jutott a pénzből

A Miniszterelnökség nyilvánossá tette a 2019. április-júniusi időtartamhoz kapcsolódó szerződéseinek listáit a kormány oldalán. Ezek között megtalálható támogatási, megbízási és vállalkozási szerződések, illetve okiratok is. Érdemes egy pillantást vetni mindezekre, ebből a cikkből kiderül, hogy számos ismert személy is komoly dotációban részesült.

Ellenzéki posztot lájkolt a szekszárdi diák, óriási botrány lett belőle

2019-ben már azt hinnénk, hogy senki sem teszi szóvá, ha valaki a véleménye mellett kiáll, de úgy látszik a szekszárdi Garay János Gimnázium pedagógusai valami egészen másképp gondolják. Történt ugyanis, hogy akkora botrány kerekedett egy tanuló facebookos tetszésnyilvánításából, hogy az ügy főszereplő diákja inkább elhagyta az iskolát. Az ötvenes évek hangulatát idéző sztoriért csak egyet kell kattintanod.

Keresés az oldalon