Házkutatást tartott a titkosszolgálat Karácsony stábjánál

Startlap - Startlap
Budapest főpolgármestere szerint ez teljes egészében ellene irányul.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán és csütörtökön is házkutatást tartott Karácsony Gergely vezető jogtanácsosánál, ügyvédjénél és több, vele kapcsolatban álló személynél.

A főpolgármester erről a Facebook-oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot . Karácsony közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Rogán Antal vezetésével az elmúlt 14 év – vagyis az új Orbán-kormány időszakát is magába foglaló – adataihoz fért hozzá az ügyvéd számítógépén.

Ezek magánokiratokat, magánjogi ügyletek-, ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenységek dokumentumai, információszabadsági perek és strasbourgi eljárások anyagai. 

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy „tudjuk, […] hogy mi Rogánék terve az így megszerzett adatokkal: átadják a propagandamédiának, hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak”.

 

2023 novemberében a NAV nyomozói házkutatást tartottak Perjés Gábornál, a polgármester párttársának törökbálinti lakásában, valamint Karácsony főtanácsadójának, Tordai Csabának az ügyvédi irodájában. A nyomozás “illegális” külföldi támogatásokkal volt kapcsolatos, és a Rogán Antal által felügyelt új titkosszolgálat végezte. 

Karácsony úgy véli, hogy az elmúlt években legalább 10 milliárd forint ment el személyének lejáratására a propagandamédiában.

Címlapkép:  MTI/Lakatos Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek