Hatalmas gasztrosiker: bronzérmes lett a magyar kézműves csoki a csokoládék világbajnokságán

Startlap - Startlap
A világbajnokságon harmadik helyet szerzett az ízletes alkotás.

Bronzérmes lett a magyar csokoládé a csokoládé világbajnokságon – írja a mindmegette.hu. A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra két karamellás csokoládéja is nemzetközi díjat nyert két hónap alatt.

„Idén kezdtem el karamellával kísérletezni – mondta Erdélyi Nóra chocolatier. – A nemzetközi trendek mellett a magyaros ízvilágot is szerettem volna megmutatni a zsűrinek. Így álmodtam meg az almás pités, karamellás bonbonomat. Büszke vagyok, hogy két hónap alatt a második karamellával készült csokoládém is nemzetközi díjat nyert. Augusztusban a gasztronómiai Oscaron, a Great Taste Awardson a sós-karamellás mogyorós trüffelemet díjazták, most pedig a csokoládék világbajnokságán, az International Chocolate Awardson az almás pités karamell bonbonom nyert bronzérmet. A jól sikerült bonbonokat nyáron fagylalt, télen sütemény és torta formájában is elkészítem.”

A manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal 17 nemzetközi díjat nyert az elmúlt három évben, amelyeket a budapesti üzletben meg is lehet kóstolni.

Ez is érdekelhet

képcím

Szilágyi Liliána húga megszólalt: Felháborítónak tartom

képcím

Szájer-videó: váratlan fordulat történt a belga tévénél

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...