Hat méterről zuhant a mélybe Leslie Mandoki lánya

Julia Mandoki több métert esett, és kórházba kellett szállítani.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-28 14:06

Fotó: Facebook/Mandoki Soulmates

Hat-nyolc méteres magasságból, egy lombházból zuhant ki Julia Mandoki – írja a Blikk.

Leslie Mandoki lánya – aki apjához hasonlóan szintén énekel – egy természetvédő akció résztvevőjeként kapaszkodott fel a tüntetők által épített lombházba. A protestálók így próbálják védelmezni az észak-rajna-vesztfáliai erdőséget, amelyből jelentős részt akar kiirtani a terület tulajdonosa, az RWE nevű németországi energiaszolgáltató.

„Meghalhatott volna a lányom, de az is előfordulhatott volna, hogy élete végéig kerekesszékbe kényszerül – mondta Leslie Mandoki. – Az orvosok azt mondják, nincs életveszélyben. Több bordája eltört, és az egész testét véraláfutások borítják. Még több napot kell a klinikán töltenie, hogy bizonyosak legyenek abban, nem szenvedett belső sérülést. Julia nem öntörvényű álmodozó, hanem idealista művész, aki fel akarja hívni a figyelmet a párizsi klímaszerződés betartására.”

A kivágásra ítélt magánerdőben több hete tart a természetvédők akciója – lombházakba költözve próbálják elérni, hogy az RWE hagyjon fel a tervével. Az energiaszolgáltató a rendőrség segítségét kérte, hogy utasítsák ki a területről az ott illegálisan tartózkodókat. A hatóság nehéz küzdelmet vív a tiltakozókkal, az intézkedés során már 30 rendőr megsérült.

„Még soha nem szembesültem ilyen nagymértékű rendőri erőszakkal, de ennyi békés emberrel sem volt alkalmam még megismerkedni, mint a Hambachi erdőben – írta Julia Mandoki egy helyi lapnak a kórházból. – Amikor csütörtök reggel kivonultak ellenünk a rendőrök, gyorsan felmásztam az egyik lombház létráján. Már annak utolsó fokánál jártam, amikor megláttam, ahogy emberek kerültek életveszélybe. Éppen akkor ért fel egy másik lombház kötélkorlátja fölé a rendőrség emelőpadja. Elképzelhetetlen pánik lett úrrá rajtam, és akkor zuhantam le a nyolc méteres mélységbe.”

Sajnos, nem Julia Mandoki zuhanása volt az első baleset a Hambachi-i erdőben. Szeptember 19-én egy fiatal blogger, Steffen M. halt szörnyet, amikor leesett egy 15 méteres magasságban húzódó függőhídról. A tüntetők emlékhelyet is készítettek, amelyet a rendőrség ideiglenesen engedélyezett.

Mai nap hírei

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu7 órája

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu10 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu11 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu15 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu15 órája

Hogyan fog a jövőben viselkedni a Nap, és ez milyen hatással lesz a Föld elektromos áramköreire és a műholdakra?

agroinform.hu15 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu16 órája

Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival

wmn.hu18 órája