Kiemelt Hírek 2020. augusztus 06.

Hat hónapja figyelmeztettek, fel fog robbanni Bejrút

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 06.
Előkerült egy dokumentum, amiben súlyos állításokat fogalmaztak meg a libanoni hatóságok. Reggeli hírösszefoglaló.

Hat hónapja figyelmeztettek, fel fog robbanni Bejrút

Miközben Libanon fővárosa még mindig romokban hever, előkerült egy dokumentum, amiben súlyos állításokat fogalmaztak meg a hatóságok. A most kiszivárgott információk miatt újabb nyomás helyeződött az egyébként is instabil libanoni kormányra, amely gazdasági krízissel küzd. A részletekről ebben a cikkben olvashatsz.

A Bejrútban augusztus 4-én felrobbant, 2750 tonnaammónium-nitrát nem egyszer okozott már katasztrófát. Ebből a cikkből megtudhatod, mi ez az anyag.

Nyugati árakon vehetjük a gyümölcsöt, zöldséget

Egy év alatt 141 százalékkal drágult az alma és az őszibarack. Ráadásul borítékolható a termelés költségeinek a növekedése, és ez még erősebben tükröződik majd az árakban is, különben nem lesz, aki megtermelje azt, ami az asztalra kerül. Ennek nyomán az árak minden bizonnyal tartósan magasak leszek. A nem túl vidám kilátásokról itt olvashatsz bővebben.

Koronavírus: módosítottak Spanyolország besorolásán

Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, a magyar kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja. Ez történt most Spanyolországgal kapcsolatban is. Ha érdekel, milyen besorolást kapott a kedvelt nyaralási úti cél, és hogy mikortól érvényesek az új szabályok, innen megtudhatod.

Többlépcsős leépítés: megszólalt a Tesco

Fotó: John Phillips/UK Press via Getty Images

A Tesco-Global Áruházak Zrt. sajtóosztálya reagált a többlépcsős leépítésekről beszámoló hírekre. Ha érdekel, mire számíthatnak az áruházlánc hazai alkalmazottai, ebből a cikkből megismerheted a részleteket.

Két koronavírusos munkás a Suzuki-gyárban

Koronavírusos dolgozókat találtak az esztergomi Suzuki-gyárban – tudta meg a 24.hu. Mivel erről a cég eddig nem adott tájékoztatást, a lap megkereste a vállalatot. A válaszukat itt találod.

Mészáros Lőrinc nyomozócéget alapított

Újabb, figyelemreméltó profilú céggel gyarapodott a Mészáros Lőrinc körüli cégbirodalom. A felcsúti és felesége tulajdonában lévő Talentis Group alapított leányvállalatot Talentis Protect Zrt. néven. Ha érdekelnek a cég tevékenységi körei, erre a linkre kattints.

Ezt kapja az iskolaőr a 220-230 ezres bére mellé

Az iskolaőrök szeptembertől állnak munkába a kijelölt oktatási intézményekben. Munkaviszonyban a rendőrséggel állnak, tanítási idő alatt vezényléses munkaidőrendszerben, hathavi munkaidőkeretben látják el feladataikat. Ha kíváncsi vagy, milyen juttatást kapnak majd a bérük mellé, ide kattints.

Szürreális videók kerültek elő a hét eleji hatalmas esőzésről

Egészen elképesztő képkockákat rögzítettek Kecskemét útjain a hét elején történt hatalmas esőzés után. A nem mindennapi videókat itt nézheted meg.

75 éve hozta el az ember a földi poklot

Hirosima (Philip FONG / AFP)

A történelem során csupán két alkalommal vetettek be élesben nukleáris fegyvert: 75 éve, 1945. augusztus 6-án Hirosimára, majd három nappal később Nagaszakira dobtak le egy-egy atombombát. A támadások megadásra kényszerítették Japánt, de még a szövetségeseket is megdöbbentette az atombombák pusztítása. Az emberiség történelmének legsötétebb napjainak történéseit ebben a cikkben idézik föl.

A nyár legmelegebb időszaka még csak most kezdődik

Csütörtök estére az utolsó záporok is elhagyják hazánkat. Ezt követően hosszú időn át derült, száraz időjárás várható. Ha érdekel, mikor várható ismét erősebb hidegfront, a részletes előrejelzésből megtudhatod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon