Kiemelt Hírek 2021. július 27.

Harmadik oltás: Müller Cecília táblázatot adott ki a vakcinák keveréséről

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 27.
Az országos tiszti főorvos megküldte a kórházak és a háziorvosi praxisok számára az egyes oltóanyagok kombinálásának szabályait. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán 

Harmadik oltás: Müller Cecília táblázatot adott ki a vakcinák keveréséről

Az országos tiszti főorvos megküldte a kórházak és a háziorvosi praxisok számára az egyes oltóanyagok kombinálásának szabályait. Részletek itt. Mindeközben az oltási munkacsoport tájékoztatott arról, mikor és hogyan kerül sor a regisztrációra. További információkért katt ide.

Tokió: A nap sztárja Vas Blanka volt, a szerdai főszereplők Hosszú és Milák lesznek

A női kézisek úgy kikaptak, hogy a szövetségi kapitány azt mondta, szégyelli magát, Milák Kristóf nagyot úszott, Hosszú Katinka visszalépett, az olimpia japán arca kiesett, a szertorna legnagyobb sztárja lesérült, egy fülöp-szigeteki sportoló pedig házat kapott az éremért. A keddi versenynapról itt olvasható alapos beszámoló, erre a linkre kattintva pedig a holnapi menetrendet ismerheted meg.

Vas Kata Blanka lehet a kerékpározás következő magyar világszenzációja

A 19 éves sportolótól még a Magyar Kerékpáros Szövetség berkein belül is legfeljebb titkon reméltek egy pontszerző helyet, de arra, hogy negyedik lesz, senki sem számított. Riport.

Háziorvosi vélemények a harmadik oltásról: “Sem virológusok, sem immunológusok nem vagyunk”

A be nem oltottak vakcinációját fontosabbnak tartanák, a rendelőkben általános a túlterheltség, és ugyan véleményük van arról, kiket lenne érdemes a harmadik körben beoltani, és arról is, hogy mivel, nem tartanák jó ötletnek, ha egyedül kellene dönteniük. Ha kíváncsi vagy, mit mondanak a háziorvosok a harmadik oltásról, akkor ezt a cikket nézd meg.

A Médiahatósághoz fordult a Momentum a kormányzati reklámkampány miatt

MTVA/Bizományosi: Róka László

A “társadalmi célú hirdetésekben” nincs “semmiféle társadalmi, közérdekű” – vélekedik Fekete-Győr András. Bővebben.

Készülj fel lelkileg, ha zöldségeshez mész: megnőttek az árak, minden terméké

A zöldségek, a gyümölcsök, de még a virágok is látványosan megdrágultak, a változásoknak a hektikus időjárás csak az egyik okozója. Milyen árakra számíthatunk, és mi az oka annak, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy kiló paprikáért? Videó és további részletek itt.

Egy évtizednyi mutyizásról pakolt ki az ügyészségnek az exfideszes polgármester, aztán megjelent nála a NAV

Rákóczifalva polgármestere (akit pont Kósa Lajosnak hívnak) tavaly tavasszal számos konkrét projekt történetet felsorolva tett bejelentést a helyi fideszes vezetők által irányított pénzosztásokról. Az adóhatóság ellene indított nyomozást, 160 millió forintnyi pályázati pénz miatt. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Annyira súlyos jogsértéseket tártak fel a fideszes Sümegen, hogy a teljes támogatást visszaköveteli a minisztérium

A helyi lakosság és a képviselőtestület tagjai is csak a hétvégén, döbbenten értesültek arról, hogy a várost több mint 120 millió forint visszafizetésére kötelezték. A kormánypárti polgármester semmilyen információt nem ad az eljárásról, még a hírt sem ő osztotta meg, viszont azt máris közölte, hogy jogi útra tereli az ügyet. A városra már tavaly is lesújtott a Közbeszerzési Döntőbizottság. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Greta Thunberg amint megkapta az első oltását, a vakcinaelosztás igazságtalanságáról beszélt

Chris J Ratcliffe/Getty Images

A szokásos boldog oltási fotóhoz a svéd környezetvédelmi aktivista egészen más szöveget írt, mint a legtöbb ember. Íme.

Ha szereted a viharokat, akkor eljött a te hétvégéd, de ha nem, akkor van egy rossz hírünk

Esni fog, sokat, és fúj a szél. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon