Szijjártó: A Hamász egy ötödik magyar származású túszt is ejtett

Startlap - Startlap
Az eltűnt személyről egyik hozzátartozója értesítette a külügyminisztériumot.

Újabb, a Hamász terrorszervezet által Izraelből elrabolt magyar állampolgárságú túszról számolt be kedden Szijjártó Péter – írja a hvg.hu. Ezzel ötre nőtt a Hamász által Gázában fogva tartott, magyar származású túszok száma.

Az eltűnt személyről annak egyik hozzátartozója értesítette a külügyminisztériumot.

Mint korábban beszámoltunk róla, eddig négy magyar állampolgárságú vagy származású, Gázában fogva tartott túszról, köztük két gyerekről volt tudomása a Külügyminisztériumnak.

Szijjártó Péter múlt pénteken azt mondta, folyamatos a kapcsolattartás a túszok kiszabadítása érdekében felállított izraeli munkacsoporttal és több más hivatallal, illetve az érintett családokkal is. A miniszter hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a magyar érintettségű túszok minél előbbi biztonságba helyezése érdekében.

“Mivel azonban a túszejtés sajnos szó szerint is életbevágó kérdés, és itt nagyon fontos biztonsági szempontok vannak, ezért megértésüket kérem, hogy ennél több információt jelenleg nem tudok adni. És nem is fogunk ennél több információt adni mindaddig, amíg a túszokról biztos információnk nincsen, illetőleg biztonságba nem tudtuk helyezni őket” – jelentette ki a miniszter.

Cínlkapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

A Fradi volt kézise az izraeli hadsereg deszantosa

képcím

Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú...