Hamarosan akár 50 ezres bírság is járhat azért, ha nem viseljük a maszkot

Startlap - Startlap
Kiderültek a pontos részletek a csütörtökön bejelentett javaslatról. Például az, hogy a legtöbbek számára legfeljebb 15 ezer forintig terjedő bírság járhat, az 50 ezres plafon keveseket érint. Esti hírösszefoglaló.

Hamarosan akár 50 ezres bírság is járhat azért, ha nem viseljük a maszkot

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön jelentette be, hogy szeptember 18-tól a maszkviselési szabályok szigorítását tervezik. A fővárosi közgyűlés hétfőn szavazhat, és ha elfogadják a javaslatot, akkor 15, illetve 50 ezer forintig terjedő bírság is járhat azért, ha valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot. A javaslatok részleteit pénteken ismertették, vagyis most kiderült, mit jelenthet mindez majd a gyakorlatban. A folytatásért kattints ide.

Gulyás Gergely bejelentette: hatósági árat vezetnek be a koronavírustesztre

Ismét számos fontos dologról esett szó a pénteki kormányinfón, főleg a koronavírus kapcsán. Gulyás Gergely elismerte, hogy drágák a koronavírustesztek, és ezért hatósági árat vezetnek be, valamint a teszteléssel foglalkozó mentősök túlterheltségét sem tagadta. Arra is kitért, terveznek-e újabb korlátozó intézkedéseket. Gulyás szavaiból az is kiderült, mi az elképzelés az őszi érettségiről, a pedagógusok teszteléséről, valamint felmerült a karantén hosszának mérséklése és a maszkviselés szigorítása. Ezenkívül Gulyás kifejtette, hogy az SZFE “soha nem volt ilyen szabad”. Az elhangzottakat ebben a cikkben foglalták össze.

Itthon és a szomszédainknál is rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Soha még annyi új fertőzöttek nem regisztráltak Magyarországon, mint péntekre virradóra, a halálozások száma viszont továbbra is alacsony. A legfrissebb, koronavírussal kapcsolatos hazai statisztikákat ebben a cikkben ismertetik.

Mindeközben Ukrajnában, Szlovéniában és Romániában is hasonló a helyzet, újabb rekordokat dönt a járvány gyors terjedése. Pontos helyzetjelentésért kattints ide.

Bayer Zsolt gyakorlatilag nyíltan elismerte, hogy törvénytelenül jutott lakáshoz a Várban, az önkormányzat vizsgálatot indít

Fotó: YouTube/ ECHO TV

A publicista az azonnali.hu-nak adott interjújában közölte: a törvény “úgy hülyeség, ahogy van”, majd kifejtette, hogy ezáltal törvénytelenségbe kényszerítették, amikor családjával a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakástAz I. kerület polgármestere jelezte: “nem tehet mást”, és elrendeli az ügy kivizsgálását. Mi történt pontosan? Innen megtudhatod.

“Mondhatták volna inkább azt, hogy nem szeretik a Klubrádiót” – a Médiatanács nem adott hosszabbítást a Klubrádiónak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a médiatörvény megsértésére hivatkozva úgy döntött: a Klubrádió februárban lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a frekvenciáraArató András, a Klubrádió elnöke szerint könnyen belátható, hogy a hivatal indoklása téves. Minderről bővebben itt olvashatsz.

A mentelmi bizottság elnöke még csak napirendre sem vette Szijjártó Péter luxusjachtozását

Egy valamirevaló jogállamban nem báboznak sem a főügyésszel, sem a Mentelmi bizottság vezetőjével

– közölte a Facebookon Stummer János jobbikos képviselő, miután a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke elutasította a Szijjártó Péter ellen kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. Hargitai János bizottsági elnök a jogszabályokra mutogat, Stummer szerint ugyanakkor akárhogy is nézzük, a külügyminiszter mindenképp megsértette a törvény betűjét. Íme a teljes bejegyzés.

Blikk: L. Simon Lászlóék milliókat zsebeltek be egy apró trükkel

A napilap arról ír: L. Simon László fideszes képviselő ugyan aprópénzért hajolt le, pár milliót kaszált csak egy pályázaton, de tette mindezt úgy, hogy kijátszotta a szabályokat. Mit csinálhatott L. Simon? Innen kiderül.

Mészáros Lőrinc fiának telekszomszédja az érintetlen szőlőhegyet építené be apartmanokkal, kiakadtak a dörgicseiek

Dörgicse környéke kivételesen szép, a községet eddig nem annyira sújtották a tájidegen beépítések, helyette sok szép nádfedeles, zöld zsalus ház bújik meg a telkeken, csodás környezetben. A községben egészen mostanáig nem is tudták, hogy a képviselő-testület rendezésiterv-módosítást tervez, hogy két fiatal fővárosi vállalkozó több épületes szálláshelyet alakíthasson ki egy jelenleg szőlő és szántó besorolású területen. Az aggodalmakat táplálja, hogy a terület szomszédos ifjabb Mészáros Lőrinc birtokával, továbbá innen nem messze található egy jókora, hasonlóan kivételes rész, ahol az ismételt önkormányzati átminősítgetéseknek hála már egy egyre nagyobb épületkomplexum magasodik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Felkavaró felvételeket vetítettek le VV Fanni utolsó óráiról

A Fővárosi Törvényszéken először vetítették le azt a két videót, amelyeken a Való Világ 7. szériájából ismert Novozánszki Fanni magatehetetlen testét a háza mélygarázsában B. László a karjában cipeli, majd később visszamegy a nő holmijáért. Bővebben.

Elhunyt Szőcs István író

Fotó: Wikipédia/Gábor Cseke/Csomafáy Ferenc

A romániai magyar könyvkiadás egyik megújítója, aki tevékeny részt vállalt az erdélyi magyarság védelmében, 93 évesen távozott az élők sorából. Szőcs István író, szerkesztő, művelődéstörténész munkásságáról és halála körülményeiről itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?