Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a negyedik oltásra

Startlap - Startlap
A háziorvosoknál már most is igényelhető a negyedik oltás, de nem biztos, hogy az igénylők meg is kapják. Esti hírösszefoglaló.

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a negyedik oltásra

Az oltási igazolványok érvényességével és a negyedik oltással kapcsolatos tudnivalókról György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és egyben az oltási munkacsoport vezetője tájékoztatott pénteken. Részletek.

Kiderült, mennyit keres egy budapesti gimnáziumi tanár: “Sokáig azt gondoltam, hogy nem szeretnék a fizetésemről beszélni, mert kínos”

Varga Sára, aki az ország egyik legjobb intézményében, az Eötvös József Gimnáziumban tanít, arra a napokban megjelent nyílt levélre reagált saját történetével, amelyben egy pályakezdő pedagógus számolt be dráma anyagi gondjairól. Varga Sára azt mondja, csak a szüleinek köszönheti, hogy megengedheti magának a tanári szakmát. Íme a bejegyzés.

“***, *** anyád, te ***, ***, felrúglak, hogy megbánod” – kiabálta Márki-Zay Péternek egy férfi a Móriczon

Az ellenzék sajtótájékoztató megzavarása miatt végül rendőri intézkedésre volt szükség, a 62 éves férfit budapesti előállították. A jelenetről készült videó erre a linkre kattintva látható.

Ungár Péter: Orbán egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist

MTIKoszticsák Szilárd

Vajon a “a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek” szerint is pedofíliához vezethet a homoszexualitás? – tette fel a kérdést az LMP politikusa, miután a kormányfő az idei év első péntek reggeli rádióinterjújában megemlítette ennek lehetőségét. Ungár Péter írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktornak. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Orbán Viktor árstopja az eddiginél is nagyobb dráguláshoz vezethet

Raskó György agrárközgazdász szerint a sokat emlegetett élelmiszerár-stop hosszabb távon rendkívül veszélyes lehet, beláthatatlan folyamatokat indíthat be a gazdaságban. Miközben úgy számol, egy család átlagosan 2500 forintot spórolhat a hat élelmiszer árának befagyasztásával, alighanem olcsó importtal és áremelésekkel fogják sújtani a vásárlókat a kereskedők. Bővebben.

“Mi se akarunk reformot. Mi működőképes egészségügyet szeretnénk a betegek érdekében és a jelenleg ott dolgozó szakemberek megtartása érdekében”

A Fidesz éppen hevesen kampányol azzal, hogy Márki-Zay Péter (Gyurcsány Ferenc mintájára) fizetős egészségügyet akar, az ellenzék egészségügyi programjának koordinátora, a háziorvosként dolgozó Komáromi Zoltán azt mondja, egyszerűen csak olyan helyzetet szeretnének teremteni az állami ellátásban, hogy az orvosoknak és a szakdolgozóknak megérje maradni, vagyis az állami intézményekben dolgozni plusz pénzért, ahelyett, hogy a magánegészségügyben keresik meg a bérüket. Komáromi Zoltán szerint jó dolgok is vannak a jelenlegi magyar egészségügyben, de “hiába, ha ezek nem illeszkednek egy átgondolt rendszerbe”. Interjú.

Sokan fognak örülni a BKK-app legújabb funkciójának

Okosabb lett a BKK Futár alkalmazása, így a közlekedők pedig még gyorsabbak lehetnek, amennyiben az utazástervező segítségével próbálnak boldogulni a fővárosi aszfalt kaotikus forgalmában. További információkért katt ide.

Visszalépett egy DK-s jelölt, de nem a második helyezett lép a helyére

MTIBalogh Zoltán

A Bács-Kiskun megye 5. választókerületének jelöltje egészségügyi okokra hivatkozva lépett vissza a parlamenti választástól. Az előválasztáson mögötte másodikként befutó momentumos Papp Dénes helyett egy olyan jelöltet indítanak azonban, aki az előválasztáson nem is szerepelt, választási tapasztalata pedig egy 2018-ban szerzett, 5.9 százalékos harmadik helyben merül ki. A különösnek tűnő helyzet magyarázata az előválasztási pártlogika

Így zajlik majd az oltási igazolvány bevezetése

Február 15-től a védettségi igazolványok helyett oltási igazolványokról beszélhetünk majd, mivel az omikron variánsnak köszönhetően immár csak az oltást fogadják el a koronavírus elleni védelemként. A 24.hu számításai szerint értelmében mintegy kétmillió ember veszíti el így a hivatalosan igazolt védettséggel járó jogosultságait. Mi fog történni ekkor, kell majd új kártyát igényelni? Hogyan változtak a karanténszabályok? Erről szól ez a cikk.

Már 11 szervezet indulhat pártként vagy állíthat jelöltet a választáson

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette az első jelölő szervezeteket az április 3-i országgyűlési választásra. A bejelentkezés két napja indult el, az igényüket leggyorsabban jelző szervezetek közül senkit sem utasítottak el, a jelenlegi lista azonban sokszorosára dagadhat még. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Felszólították a magyar parlamentet: utasítsa el a...

képcím

Orbán Viktor "földrengésszerű" választási győzelemhez...

képcím

Orbán azonnali követelésekkel fordult az Európai Tanács...