Kiemelt Hírek 2018. június 22.

Itt az Instagram új dobása - ennek sokan fognak örülni

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 22.
Új fejlesztéssel ünnepli az Instagram, hogy elérte az 1 milliárdos felhasználói számot: IGTV néven új funkcióval bővül a program, aminek segítségével akár 1 órás videót is feltölthetünk a közösségi oldalra.

Nyolc évvel ezelőtt indult az Instagram, s mindössze ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy elérje az 1 milliárdos felhasználói számot. Ennek apropóján a fejlesztők egy újítással is előálltak, amelynek köszönhetően mostantól az egy perces videók helyett akár egy órás filmeket is feltölthetnek a felhasználók az online térbe.

Ennek a hátterét az IGTV névre keresztelt applikáció biztosítja, amely az Instagramon belül, de külön appként is elérhető lesz heteken belül iOS és Android telefonokon egyaránt.

A hvg.hu értesülése szerint az IGTV elsősorban az Instagram népszerű celebjeinek videóit válogatja majd össze, de a program nem csak nekik készült, bárki élhet a 60 perces videók adta lehetőséggel. A tartalmakat az appon és az asztali böngészőn is feltölthetik a userek, a videók pedig a történetek fölött, egy új gombban jelennek meg.

Már nem kell tömören összefoglalni a gondolatainkat: akár 1 órás bejegyzést is közzétehetünk hamarosan az Instagramon.

A felhasználók saját maguk dönthetnek arról, hogy milyen hosszú videókra kíváncsiak, a böngészőben  a követett személyek tartalmai mellett a korábban félben hagyott videók tűnnek fel.

A filmek leírásában linkek is elhelyezhetőek, s a fejlesztők reklámokat egyelőre nem tesznek a videók közé.

Keresés az oldalon