Hadházy most alaptalanul vádolta törléssel Kövért

Startlap - Startlap
A független képviselő egyébként rengeteg ügyet mutatott már be, amelyek valóban megállták a helyüket, ezúttal azonban nem így történt. Esti hírösszefoglaló.

Hadházy úgy vélte Kövér eltüntette a parlamenti jegyzőkönyvből a Fidesz egykori kivonulását a Trianon-megemlékezésről

„Elég szánalmas, de úgy tűnik, a Fidesz annyira szégyelli, hogy a rendszerváltáskor kivonult a Parlamentből a trianoni megemlékezésről, hogy Kövér inkább eltüntette a parlamenti jegyzőkönyvekből ennek nyomát!” – írja Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán. Az oly sokszor egyébként teljes joggal fellépő politikus úgy néz ki, most tévedett. Itt derül ki, miként is történhetett mindez. 

Novák Katalin: magyarnak lenni döntés is

MTI/Bruzák Noémi

A köztársasági elnök a Rákóczi Szövetség eseményén, a nemzeti összetartozás napi központi állami rendezvényen beszélt minderről szombaton, Sátoraljaújhelyen. Gondolatai itt érhetőek el. 

Kemény összegért bérel irodát az Országgyűlési Hivatal Németh Szilárdnak

Egy olyan birkózócsarnokban ráadásul, ami a Németh Szilárd által létrehozott alapítványé. A szép kis summát itt lehet megnézni

Kihelyezett kormányülés: elfogadták az extraprofit adóját és a költségvetés tervezetét

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban. Az ott történt fontosabb eseményekről ez a cikk számol be, melyből az is kiderül, milyen szintre is tornáznák le az államháztartási hiányt. 

Momentumos politikus marad az európai liberális párt alelnöke

Kongresszust tartott a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű európai pártcsalád, amin kétharmados többséggel választották meg újabb két évre alelnöknek Berg Dánielt. Bővebben

Technológiai és Ipari Minisztérium: biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon

Közlemény adott ki a minisztérium szombaton, melyben részletezik, miként is áll idehaza az üzemanyagellátás –  egészen  a benzinkutaktól, a stratégiai tartalékig bezárólag. Íme

Magyar pár jegygyűrűje jutott el az űr határára

Április végén egy, a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) fejlesztette miniatűr műhold repült a sztratoszférába az UPRA magaslégköri ballonjával, rajta a csapat két vezetőjének, Bodó Zsófi, volt csillagászat szakkörösnek és Góczán Bencének a jegygyűrűjével. A romantikus űroperába is beillő történetért csak ide kell kattintani. 

Fél év haladékot kaptak a vendéglátók

Fotó: Getty Images

2021. november 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, 2022. július 1-jétől pedig már adatokat is továbbítaniuk kell. Ez utóbbit azonban fél évvel eltolták most. Az indoklás ebben a cikkben olvasható. 

Texasi iskolai mészárlás: egy nő anyatigrisként mentette a gyerekeit

Még május 24-én történt eset, melynek során Salvador Ramos 19 kisgyereket és 2 felnőttet ölt egy texasi iskolában. Mindezt úgy, hogy 40 percig randalírozhatott, mivel a rendőrök nem mentek be, csak körülvették az intézményt. Angeli Gomez két kisfia is az iskolában volt ekkor. Amikor a nő odaért, nem érdekelte a rendőrök jelenléte, hiszen ő csak a gyermekeit akarta kimenteni, amit végül sikeresen végre is hajtott, bár a hivatalos közeg emberei ebben többször is megpróbálták megállítani. A kőkemény nő izgalmas sztorija itt olvasható

 

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: április végén Magyarországra látogat Ferenc pápa

képcím

Zelenszkij: 2023 a győzelmünk éve lesz

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...