Háború: stratégiát válthattak az oroszok

Startlap - Startlap
Az ukránok szerint szívrohamot kapott az orosz védelmi miniszter, ezért tűnt el két hétre. Zelenszkij Orbánnak címzett beszédére a miniszterelnökön túl többen is reagáltak. Beígért nyugdíjemelés, folytatódó tanársztrájk. Itt a heti hírösszefoglaló.

Háború: stratégiát válthattak az oroszok

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint az orosz erőknek nehézséget okoz a katonák pótlása. A BBC közben arról is ír, hogy az oroszok stratégiát válthattak és Kijev elfoglalása helyett inkább a függetlenként elismert Donyeck és Luhanszk megyék teljes megszállására koncentrálnak. Mindeközben az ukránok szerint szívrohamot kapott az orosz védelmi miniszter, ezért tűnt el két hétre. A háború szombati történéseiről ez a cikk tudósít.

Orbán: Arra a kérdésre, hogy hol áll Magyarország, az a válasz, hogy Magyarország oldalán

Magyarország segít a bajbajutottaknak, de érvényesíteni akarja, meg akarja védeni a saját nemzeti érdekeit – nyilatkozta Orbán Viktor. A miniszterelnök egy interjúban azt is kommentálta, hogy az ukrán elnök nem volt elégedett se a NATO-val, se az EU-val és a magyar kormányfőt személyesen is megszólította, bírálta. Orbán reakciója itt olvasható.

A témához kapcsolódik: Rákay Philiphez hasonlóan Budai Gyula fideszes képviselő is a Facebook-oldalán reagált arra, hogy az ukrán elnök az Európa Tanácsnak intézett beszédében külön szólt Orbán Viktorhoz. Szerinte Zelenszkij nyíltan beavatkozik a magyar választási kampányba. Részletek.

Meghalt a Foo Fighters dobosa

Fotó: Rich Fury / Getty Images North America/AFP

A zenekar közleménye szerint 50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa. A tragikus hírről itt számolnak be.

Drámai helyzetet teremthet az idei szárazság a Velencei-tónál

A tó környéki polgármesterek összefogtak, és eljuttatták javaslataikat a kormánynak a helyzet normalizálására. Bővebben.

Úgy tűnik, tényleg meghackelte az orosz jegybankot az Anonymous

Vlagyimir Putyin, egy titok sincs biztonságban, mindenhol ott vagyunk: a palotádban, ahol eszel, az asztalodnál, a hálószobádban

– mondta egy maszkos hacker. Részletek.

Szijjártó: öt országból jönnek NATO-katonák Magyarországra

A NATO-együttműködés keretében pár száz külföldi katona érkezik a Dunántúlra öt országból, jelentette be Szijjártó Péter a NATO-csúcs után. Részletek

Januárig visszamenőleg emelné a nyugdíjakat a kormány

A Pénzügyminisztérium kedd délután jelezte, hogy a vártnál jobban növekvő infláció okán két lépcsőben nyugdíjkiegészítésre kerülne sor. Arról, milyen összegre számíthatnak az idősek, és mikor érvényesítenék az emelést, erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Novák Katalin a háború borzalmairól és megdöbbentő orosz agresszióról beszélt első interjújában államfőként

Először adott interjút március 10-i megválasztása után Novák Katalin. A menekültek ellátásának meghatározó szereplőiként Novák a polgármestereket, a segélyszervezeteket, az egyházi vezetőket és a civil segítőket nevezte meg, utána azonban a háború kapcsán már az élet rendjéé, s innen egy gyors logikai ugrással a nemváltó műtéteké volt a főszerepRészletek.

Oligarchastop: Orbán Viktor név szerint bekerült az EP jelentésébe

Ugyan az Európai Parlament (EP) konkrét politikusokat nagyon ritkán bírál ilyen dokumentumokban, Orbán Viktor név szerint bekerült abba a nagy többséggel elfogadott jelentésbe, amelyben arról írnak, hogy bizonyos tagállamok kormányának tagjai maguk is az “oligarchia részei”, és saját céljaikra használják fel az EU-pénzeketBővebben.

Búvópatak néven folytatódik tovább a tanársztrájk

Tovább folytatódik a pedagógusok sztrájkja, de koordináltabb formában „Fedőneve: Búvópatak” néven, jelentette be Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a Facebookon. Minderről bővebben errefelé.

Címlapkép: Maksim Blinov / Sputnik / Sputnik via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat