Hableány: eddig nem látott felvételeket tett közzé a TEK

Startlap - Startlap
Orbán Viktor levelet írt a 'bölcseknek', új funkciót kaptak a szuperkamerák, befellegzett a magántanulói státusznak, jelentős esők jönnek. Hírösszefoglaló.

Friss hírek a dunai hajóbalesetről – újabb áldozatot azonosítottak

A Terrorelhárítási Központ kétperces videóban foglalta össze a Hableány kiemelését. A videóban olyan felvételek is vannak, amelyeket eddig kevesen láthattak, itt te is megnézheted a felvételt. Az is kiderült, hogy mennyibe került a sétahajó kiemelése, erről itt olvashatsz. Időközben befejezték a hajóroncs szemléjét, ha érdekel, milyen eredménnyel zárult a vizsgálat, ebből a cikkből megtudhatod.

Megtörtént a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, szerdán késő délután folyóból kiemelt férfi holttestének azonosítása, erről bővebben itt olvashatsz. A Bors cikkéből megtudhatod, hogyan azonosította családja a hajóskapitány holttestét. A Hableány-baleset miatt biztonságtechnikai felülvizsgálatot tartottak a  BKV hajóinál, az eredményről ez a cikk számol be.

Orbán Viktor levelet írt

MTI/Balogh Zoltán

Bár egy hónappal ezelőtt még lerázta Orbán Viktor az Európai Néppárt „bölcseit”, akik az európai parlamenti választások előtt szerettek volna megbeszélést folytatni a magyar kormányfővel, kiderült, azóta a miniszterelnök levet írt a háromtagú grémiumnak. A levél egészen meghökkentő állításokat tartalmaz alábbi cikk foglalta össze a tartalmát.

Már nem csak a sebességünket figyelik a szuperkamerák

A sebességmérés után új funkcióval élesedett a VÉDA-rendszer. Egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék a szabálysértőket. Hogy mire kell mostantól fokozottan figyelned – már csak saját biztonságod érdekében is – vezetés közben, ha nem akarsz jókora bírságot fizetni, olvasd el ezt a cikket.

Ellenzéki képviselők vs. közmédia: hat órás abszurd a bíróságon

A közmédia kész fegyveres őrökkel megvédeni magát attól, hogy ellenzéki politikusok elmondják náluk a véleményüket. Hat órás abszurd tárgyalással folytatódott az ellenzéki képviselők közmédia ellen indított pere a III. kerületi bíróságon. Részletek az alábbi cikkben.

Fotó: iStock

Megint Handó Tünde döntheti el, ki vezesse az ország legnagyobb bíróságát

Lett volna jelentkező a Fővárosi Törvényszék élére, a bírák is támogatták, de az OBH-elnök egy furcsa meghallgatás után érvénytelenítette a pályázatot. Ha érdekel, mi volt Handó baja a jelölttel, és hogy végül kit nevezett ki a Fővárosi Törvényszék élére, olvasd el az alábbi cikket.

Megtalálták a ciprusi sorozatgyilkos utolsó áldozatát

A Cipruson két éven át garázdálkodó sorozatgyilkos utolsó, egyben legfiatalabb áldozatát is megtalálták szerdán egy Nicosiához közeli bányatóban. Megtalálása két hónapig tartó keresésnek vetett véget, a lány pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán. A ciprusi rémtörténetről ebben a cikkben olvashatsz.

Befellegzett a magántanulói státusznak

Fotó: iStock

A kormány a 2020/21-es tanévtől kivezetné a magántanulói jogviszonyt – áll az Emmi szerdai közleményében, amelyben a köznevelési törvény új módosítását ismertetik. Azt írják, össztársadalmi érdek, hogy a gyermekek iskolába járjanak és végzettséget szerezzenek. Ha érdekel, milyen alternatív lehetőséget kínál az Emmi azoknak, akik a magántanulói státuszt választanák, az alábbi cikkből megtudhatod.

Jelentős esők jönnek, mutatjuk, mikor

A hét legmelegebb napjai várnak ránk, de hamarosan visszatérnek a záporok, zivatarok, jelentős mennyiség is hullhat. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát