Ha esik, inkább nem kapcsolnak villanyt egy egri iskolában

Startlap - Startlap
A szülők féltik a gyerekeiket.

Felmosórongyok és vödrök sorakoztak az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a tanévnyitó után – írta a Népszava. A falak vizesek, néhol omladozik a vakolat róluk.

 

 

Az egyik szülő szerint az egyik tanító azt mondta nekik, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen.

Közzétette: Népszava Online – 2018. szeptember 4., kedd

 

 

 

Egy szülő azt állítja, hogy az iskola tanára azt javasolta, hogy biztonsági okokból ne kapcsolják fel a villanyt, nehogy problémát okozzanak a vizes falak.

A szülők féltik a gyerekeiket, elmondásuk szerint már tavaly is hasonló körülmények között tanultak:

„Teljesen eláztak a falak, beázott nem csak az aula, de a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, mikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre. Persze nem merek szólni, mint más szülő sem, de jelzem, a tanárok is csak csendben zúgolódnak és persze nagyokat nyelve elnézést kérnek” – írta egyikük.

Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán szerint nincs senki életveszélyben: „a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek”.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay: Bige László átutalta az 5 milliót és kifizetett egy...

képcím

Decembertől védettségit kérnek a szülőktől az iskolákba való...

képcím

Ekkora a magyar dúsgazdag réteg vagyona