Gyurcsány: Nem segítek Orbán Viktornak

Startlap - Startlap
A DK elnöke utcafórumot tartott Dombóváron, ahol az új választókerületi határoknak köszönhetően közel 10 éve verhetetlen a Fidesz. Sör, virsli, és mindenhol Gyurcsány Ferenc az egyik "leginkább elfideszesedett" megyében. Esti hírösszefoglaló.

Gyurcsány: Nem segítek Orbán Viktornak

Dombóvár sokáig egyike volt a billegő városoknak, jobbról és balról érkező jelöltek is győzelemre futhattak. Aztán a kormány átrajzolta a választókerületi határokat, és azóta a Fidesz mellett lehetetlen labdába rúgni. Gyurcsány Ferenc – akinek egyébként egyik fia is ebben a körzetben fog szavazatokat számlálni – utcafórumot tartott a településen. Mielőtt sor került a művház mellett a sörös-virslis kampányzáróra (“nagyobb bulit fogunk csapni, mint a Neoton”), a pártelnök a parkolóban interjút adott. Bővebben.

Órákon át erőszakolták az ukrán nőket a miniszterelnök-helyettes szerint

Mielőtt az orosz katonák végeztek volna velük, órákon át erőszakolták meg a foglyul ejtett ukrán nőket Mariupolban – állítja Olha Stefanishyna. A kikötőváros helyzete drámai, a halottakat már meg sem próbálják az utcákról összegyűjteni, több forrás adott hírt, hogy a helyi lakosokat elfogják, táborokba gyűjtik, és erőszakkal Oroszországba deportálják őket. Mindeközben Oroszország újabb hiperszónikus rakétával fenyeget, Kína kiakadt a szankciókon, az ENSZ 10 millió ukrán menekültről beszél, Szlovákia erősíti légvédelmi rendszerét. Az orosz-ukrán háború történései percről percre.

Hatalmas hadgyakorlat kezdődött Norvégiában a háború árnyékában

Szokatlanul sok ország jelentkezett az idén a Cold Response 2022 hadgyakorlatra, amelynek során egy elképzelt ellenség északről érkező támadását szimulálják. A NATO krízis üzemmódba állt, március közepe óta pedig 27 ország 30 ezer katonája gyakorlatozik lelkesen sarkvidéki körülmények között, arról azonban, hogy miként vallhatott kudarcot a NATO közös légvédelme a Magyarország légtere felett Horvátországba érkező harci drónnal, nem nyilatkozik a katonai szervezet. Bővebben.

Az ellenzék Londonban indított plakátkampányt

A hat párt és Márki-Zay Péter magyar nyelven, több helyszínen kampányol. Az egyesült ellenzék szerint a “kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni” a külföldön élő magyarok szavazási lehetőségeit, mivel “5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást” akar. Fotó és további részletek itt.

A háború miatt nem megy Lengyelországba ünnepelni Áder János

MTIBruzák Noémi

Az államfőt a napokban várták Bochnia városába a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, végül úgy döntöttek, “ez most nem megfelelő idő arra, hogy mi boldogan ünnepeljünk”. Andrzej Duda ugyanakkor szorgalmazza az esemény mielőbbi pótlását. Részletek.

“Vidéken nem a politika a döntő érv, hanem a napi megélhetés”

Különleges videót készített a Deutsche Welle magyar stábja egy mintegy 800 lelket számláló baranyai településen, Szentlászlón. Egy rendszeresen összejáró baráti kör találkozóján vettek részt, ahol most először a politika volt a téma. “Az emberek elég zárkózottak, nem beszélgetünk politikai kérdésekről” – mondja egyikük. Milyen politikai véleményekkel találkozhatunk a magyar kistelepülésen, kinek milyen témák fontosak, és mi alapján döntik el, hogy kire szavazzanak? Riport.

Csalást észlelhetett egy ügyfél az OTP új netbankjában

A régi netbanki alkalmazás regisztrációinak egy részét hamarosan törlik, az érintett ügyfelek már csak az új rendszerben tudják majd használni a szolgáltatásokat. A csalásról szóló olvasói bejelentésre ugyanakkor úgy reagáltak: az új, elektronikus csatornáikat érintő visszaélésekről nem tudnak, az ügyfél minden valószínűség szerint egy klasszikus adathalászati próbálkozás áldozatává válhatott. További információkért katt ide.

Sorra zárják le a kínai városokat a koronavírus miatt

A világ összes új fertőzöttjének több mint negyven százalékát Kínával szomszédos országokból jelentették az elmúlt egy hétben, a korlátozások rendkívül szigorúak. A több milliós lakossággal rendelkező nagyvárosokban van, ahol csak a közlekedést limitálják, máshol viszont teljes kijárási tilalmat rendeltek el. A kínai járványhelyzetről és az intézkedésekről ebben a cikkben írnak.

Kettős Ferrari-győzelem az F1-es szezonnyitón

Mark ThompsonGetty Images

A 2022-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj a Ferrari és a Red Bull fordulatos összecsapásáról szólt, Max Verstappen és Sergio Perez az utolsó körökben kiestek, a dobogóra Charles Leclerc, Carlos Sainz és Lewis Hamilton állhatott fel. A futam részletes összefoglalójáért és a legjobb jelenetekért ide kell kattintani.

Akár 22 fok is lehet a jövő héten

A jelenlegi hűvös időjárást erős melegedés váltja, a hét második felében igazi tavaszi időjárásra számíthatunk. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon az elmúlt 30 év legnagyobb hazai hadgyakorlata

képcím

Novák Katalin is beült egy harckocsiba a 30 éve nem látott...

képcím

30 éve nem látott hadgyakorlat kezdődött Magyarországon