Gyurcsány: Iványi Gábornak egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben

Startlap - Startlap
Hétfő reggel az Oltalom Egyesületnél razziázott a NAV, a hajléktalanokat segítő szervezetet költségvetési csalással gyanúsítják. Esti hírösszefoglaló.

Gyurcsány: Iványi Gábornak egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben

“Egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány” – fogalmazott Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a majdnem ellenzéki államfőjelöltté váló Iványi Gábor vezette Oltalom Egyesült központjában költségvetési csalás gyanúja miatt razziázott a NAV. Részletek.

A Fidesz tárgyalni sem hajlandó Völner Pál végkielégítésének felfüggesztéséről

Alig néhány perc alatt söpörték le a szocialisták kezdeményezését, és ezzel az egész bizottsági ülés is véget ért. Az ötletet előterjesztő szocialista képviselő a javaslat elutasításán nem csodálkozott, az viszont, ahogy mindez lezajlott, már őt is meglepte. Bővebben.

“Rengeteget isznak, és sok gázolajat adnak el” – ezt látják az orosz katonáktól a szomszédban

Az Ukrajna támadásának gondolatát is tagadó oroszok elméletileg vasárnapig tartó fehéroroszországi “hadgyakorlatát” határozatlan időre meghosszabbították, a dologból pedig akár örökké tartó állomásozás is lehet – mutat rá a Reuters. Pont úgy, ahogy annak idején Magyarországon is “ideiglenesen” tartózkodtak a szovjet csapatok évtizedeken át. Az orosz hadsereg ugyan már jóval profibb elődjénél, de továbbra is vannak olyan jellegzetességei, amelyek ismerősek lehetnek a rendszerváltás előtti Magyarországról is. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az orosz hadsereg állítja, hogy ukrán katonák áttörték a határt és végeztek velük, Ukrajna azt mondja, az egész egy álhír

Egyetlen katonánk sem lépte át az Oroszországi Föderációval közös határt, és egyetlen katonát sem öltek meg ma

– közölték az ukrán belügyminisztériumból, miután orosz hírügynökségek és a védelmi minisztérium öt ukrán katona, illetve két katonai jármű semlegesítéséről tájékoztattak. Bővebben.

Sean Gallup/Getty Images

Mindeközben Vlagyimir Putyin mindjárt elismerheti a szakadár népköztársaságok függetlenségét. Ha a donyecki és luhanszki “népköztársaságok” határait az egykori megyehatárok mentén húzzák meg, az területszerző harcokat jelenthet. Részletek.

Orbán Viktor: A magyar és a szlovén gazdaságok erősebben jönnek ki a válságból, mint ahogy belementek, és kevés ilyen ország van

Az erőviszonyok egyenlőbbek lettek, a közép-európai gazdaságok nélkül már működnének a nyugat-európaiak – állítja Orbán. A miniszterelnök a szlovén kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót, miután aláírták egy 50 millió eurós megállapodást a Mura- és a Rábavidék fejlesztéséről. Részletek.

Az NMHH elnöke: “A média függetlensége önmaga által gyártott mítosz”

“Ahogy a politikai erőviszonyok változnak, úgy módosulhatnak a médiapiac tulajdoni viszonyai is, ez jól kirajzolódott 2010 után” – mondja Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) decemberben megválasztott elnöke. Koltay szerint a média “mindig a tulajdonos és más érdekcsoportok érdekei mentén működik, ráadásul az újságíró is szükségszerűen elfogult”, de “amúgy sincs ember ma Magyarországon, aki kiegyensúlyozott tájékoztatást várna el az egyes médiumoktól”, a magyar nyilvánosság pedig sosem volt még ennyire sokszínű. Interjú.

Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége

A szövetség, amelyhez folyamatosan csatlakoznak a kutak üzemeltetői, nyilatkozatot fogadott el a benzinárak hatósági befagyasztásáról: az egyesület támogatja a kormány családpolitikáját, de nem a családok terhére. További információkért katt ide.

Magyar Narancs: Szóbeli engedély után épült út a fideszes képviselő balatonlellei nyaralójához

Míg a környező dűlőutak jellemzően földutak, a Witzmann Mihály nyaralójához vezető, önkormányzati tulajdonú utat nemrégiben felújították. Megkérdezték a balatonlellei polgármestert, hogyan történt az aszfaltozás, és úgy tűnik, az engedélyeztetés nem szabályosan történt. Részletek.

“Ostoba és cinikus konstrukció” – Róna Péter reagált Simor András és Király Júlia kritikájára

MTI Fotó: Bugány János

Király Júlia, a jegybank egykori alelnöke “huncut, pici gazembernek” nevezte Rónát, Simor András, a jegybank volt elnöke pedig “erkölcstelen figurának” titulálta őt. Király Júlia hozzátette: Róna államfői jelölése miatt nem támogatja a továbbiakban az ellenzéket nyilvánosan. Róna Péter interjúban válaszolt.

(Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Attila)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Karácsony: A tavasz mindig legyőzi a telet

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi