Gyurcsány Ferenc felszólította a Fideszt: "Tessék most gyurcsányozni!"

Startlap - Startlap
"Tönkreteszik az országot. Adót emelnek, gyorsan, sunyin." Esti hírösszefoglaló.

Gyurcsány Ferenc felszólította a Fideszt: “Tessék most gyurcsányozni!”

A DK elnöke a kata-törvényről szóló ironikus bejegyzésében arról ír, hogy bizonyára a drága kenyér és a 410 forintos euró is az ő hibája. Itt jegyeznénk meg, hogy Gulyás Gergely a múlt héten az utóbbira már tett némi célzást. Gyurcsány Ferenc bejegyzése itt olvasható.

Tompa Andrea: Tényleg mindent szét kell verniük kalapáccsal azoknak, akiknek számolatlanul dől a pénz?

“Majd nem megyek el helyekre, mert nincs számlám, és nem fizetnek, és ingyen meg nem megyek el. Mert kevés helyre megyek el ingyen, csak oda, ami nekem nagyon fontos. És írni sem írok ingyen. Mert én nem „a lakosság részére nyújtok szolgáltatást”, mondja az új törvény.”

Az írónő szövegét az Orbán-kormány törvényéről, amellyel kisadózók százezrei kerültek rendkívül nehéz helyzetbe, ebben a cikkben találod.

200 milliárdos állami támogatás érkezik az EU-tól

A kis- és középvállalkozások részére érkező 500 millió eurós támogatást az orosz-ukrán háborúval indokolva hagyta jóvá az Európai Bizottság. További információkért katt ide.

Hadházy: A rendszer szépen lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni belőle

Hadházy Ákos kedd reggeli posztjában fontos kérdést feszeget: 

a taxisok miért ússzák meg a KATA ellehetetlenítését?

Mert – állítja a képviselő – ők kiállnak magukért, “így a politika a mai napig tart tőlük”. Hadházy Ákos írásában a magyar társadalom szolidaritásának hiányára mutat rá, és összefogásra buzdít, a katásokért, a pedagógusokért, és mindenki másért. Bővebben.

Az MNB ígérete után kicsit magához tért a forint

Balázs Mohai/Bloomberg via Getty Image

Virág Barnabás, a jegybank alelnöke jelezte, az MNB határozott kamatemelésekkel folytatja a monetáris szigorítást. Túl nagy változásra azonban az árfolyamot illetően senki se gondoljon – pontos számokért erre a linkre kell kattintani.

Varga Mihály: A munkaerőpiacot nagyon komolyan érintő adóemelést bevezetni nem szerencsés

Varga az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülését követően nyilatkozott magyar újságíróknak, a téma alapvetően az energiaellátás biztonsága volt, de egy kérdésre válaszolva a globális minimumadó bevezetése is szóba jött. A pénzügyminiszter szavait ebben a cikkben foglalták össze.

444.hu: Nincs elég aneszteziológus Ózdon, Miskolcra küldik a betegeket

A lap arról értesült, hogy a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba irányítanak át számos beteget, akiket Ózdon kéne ellátniuk. A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem reagál, a kórház kijelentette, a ” folyamatos és biztonságos betegellátás feltételei adottak”.Bővebben.

Spanyolország is különadót vetett ki a bankokra és az energiacégekre

Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentését követően a legnagyobb spanyol bankok részvényárfolyama több százalékponttal esett, a spanyol kormány 7 milliárd eurós bevételt vár az intézkedéstől. Részletek.

Csapatokba verődött fiatalok kapcsolgatják a villanyokat Franciaországban

Interim Archives/Getty Images

Hogy pontosan mit is jelent az akció, nem világos: egyesek éppen azon háborodtak fel, hogy az energiaválság közepén égetik a villanyokat éjszaka, mások szerint viszont tüntető jellegű megmozdulásról van szó. Az elkövetőknek mindenesetre nincsen nehéz dolguk a nagyvállalatok üzleteinek éjszakai kivilágításának babrálásával, amiről videó is készült.

(Címlapkép: MTI/Mohai Balázs)

Ez is érdekelhet

képcím

Vizes vb: Varga Zsolt szerint pofonokra szükség van, de nem egy...

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Van olyan magyar kórház, ahol már 2030-ra jegyzik elő a betegeket