Győzhetne az ellenzék a kivándorolt magyarok segítségével

Startlap - Startlap
A Nyugaton élő magyarok 43 százaléka szavazna az összefogásra. Csakhogy nem egyszerű eljutniuk az urnákig. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

2022. április 3-án országgyűlési választást tartanak Magyarországon. Alakíthat-e ötödik alkalommal kormányt Orbán Viktor? Képes lesz-e 12 év után kormányváltásra az ellenzéki összefogás? A kérdés nagyrészt ezekben a hetekben dől el. Kövesd velünk a kampány legfontosabb történéseit.

Győzelemre segíthetnék az ellenzéket a kivándorolt magyarok, ha nem kellene nehezített pályán szavazniuk – írja a 444.hu. Az inkább fideszes határon túli magyarok jóval könnyebben szavazhatnak. A közvélemény-kutató Hann Endre szerint ez “nyilvánvaló választási csalás”. Részletek.

Ez történt még az elmúlt órákban:

  • Pár kattintással ezentúl bárki megnézheti az ügyfélkapu segítségével, hogy visszaélt-e valamelyik párt vagy képviselőjelölt az ajánlásával. Lezárult ugyanis a tesztüzem, így már minden választópolgár ellenőrizheti az interneten, hogy melyik jelöltet ajánlotta. Részletek.
  • Sokan már készpénznek vették Iványi Gábor jelölését, Jakab Péternek azonban sikerült keresztülvinnie az akaratát: Róna Péter lesz az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltje. A Telex arról ír, hogy a Jobbik vétója valójában nem is Iványinak szólt. Az államfőjelölés során a háttérben megbúvó pártpolitikai érdekek bemutatására ebben a cikkben tesznek kísérletet.
  • Tamás Gáspár Miklós a Transindex felmondott újságíróival közös lapot (Transtelex) indító Telexen azt írja, örül, hogy újra lesz erdélyi  független internetes újság. A filozófus szerint mindenütt, Erdélyben is szükség van vitára, pluralizmusra. TGM a magyarországi választási harcról is elmondja véleményét, itt.
  • A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor a Fidesz–KDNP balatonfüredi kihelyezett, zárt frakcióülésén arról beszélt, hogy az ellenzék főnöke továbbra is Gyurcsány Ferenc, övé a legerősebb párt, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is a Gyurcsány-korszak politikáját képviseli. A lap arról is ír, hogy mi az, amit senkinek nem tűr el Orbán. Részletek.
  • Ellenzéki politikusok névrokonai is indulnak a választáson Kaposváron. A cél a  kaposváriak totális összezavarása és a szavazatok megosztása lehet. A témáról bővebben itt olvashatsz.

 

Címlapkép: Christopher Furlong/Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...