Kiemelt Hírek 2018. június 19.

Gyorsan merül a mobilod? Ez lesz a te segítséged

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 19.
Kihagyhatatlan darab ha sokat utazol.

Gondolkodtál már, hogy is van az, hogy a mobiltelefónia hajnalán egy hétig is bírta a telefonod aksija, míg a híres-neves okostelefonokat – ha sokat nyúzod -, egy napon alatt akár többször is tölteni kell? Igaz, hogy kifejlesztették már a gyorstöltést, aminek a segítségével, ha konnektorhoz jutsz, akár negyed óra alatt is újratöltheted a telefonod, de ha olyan helyen jársz, ahol nincs áram, a szupertöltés sajnos nem segít rajtad.

Az okostelefonok akkumulátorai kényelmi szempontok miatt terjedelemben kisebbek, mint az első generációs telefonoké, és bár a technológia többször változott, és a kapacitásuk nőtt, de közben a telefonok fogyasztása is emelkedett, köszönhetően a szofisztikált kijelzőknek és a számtalan egyszerre futó applikációnak. Fejlett világunkban nehéz olyan helyre menni, ahol nincs áram, mégis érdemes felkészülni a legrosszabbra, hiszen az is előfordulhat, hogy egyszerűen nem lesz időnk egy helyben maradni annyi ideig, amíg feltölt a telefon, pedig fontos hívást várunk vagy telefonálnunk kéne, amikor a töltöttségi szint a piros sávba ér.

Évek óta hozzáférhetőek az ún. powerbankok vagy külső akkumulátorok, amik feladata, hogy tárolják az energiát, amíg a lemerülő akkumulátoros kütyüinknek szüksége nem lesz rá. Ha így fordulna a helyzet, csak össze kell dugnunk a kettőt, és ha nem is teljesen tölt fel, de legalább szuflához jut az istenadta.

A powerbank megvásárlásakor az egyik legfontosabb szempont a kapacitás (mAh-ban, azaz milliamperórában mérik). Érdemes ilyenkor számba venni, hogy hány és milyen energiaigényű eszközt szeretnénk tölteni vele. Az egyes kütyük energiaigényére érdemes darabonként 20%-ot ráhagyni, ezt összeadni, és így jön ki a powerbankban tárolható energia nagyságának igénye. Ennek oka, hogy a powerbank a tárolás során folyamatosan veszíti az energiát, és persze az áttöltés során is van veszteség, sőt, a hőmérséklet és a pártartalom is befolyásolja a teljesítményét.

Vásárlás előtt ellenőrizzük a kiválasztott termék kimeneteinek számát és típusát. Érdemes olyat választani, amelynek több USB 2.0 kimenete van, mert ez jobban kihasználható (a második port általában nagyobb töltéssel bír, így nagyobb készülék töltésére is alkalmas). Ha többféle kimenet van, az csak a felhasználás biztonságát növeli.

Nagyon fontos szempont, hogy a powerbank feszültsége nagyobb legyen, mint a töltendő tárgyé, hiszen ellenkező esetben nem adja, hanem elveszi attól az energiát.

Keresés az oldalon