György István: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett az oltás

Startlap - Startlap
Az országos oltási munkacsoportot vezető államtitkár szerint Magyarország eredményeit egyedül Brüsszel rontja el, és olyan jól csináljuk a vakcinációt, hogy még a németek is minket fognak másolni. Esti hírösszefoglaló.

György István: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett az oltás

Az államtitkár szerint, aki az országos oltási munkacsoport vezetője, Magyarország eredményeit egyedül Brüsszel rontja el, és olyan jól csináljuk a vakcinációt, hogy még a németek is minket fognak másolni. Bővebben.

Rövid, de nagyon szigorú zárásért lobbizik az Orvosi Kamara elnöke: a drogériákat is bezáratná, annyira súlyos a helyzet 

Két nap alatt meghalnak annyian, mint a tavaly tavaszi hullámban összesen – közölte Kincses Gyula, aki Facebook-lájkok gyűjtése helyett radikális változtatásokat szeretne a járványellenes intézkedések terén, ugyanakkor mindösszesen két hétre vezetné be azokat. Miért van erre szükség, és milyen lépéseket javasol a Magyar Orvosi Kamara elnöke? Íme a válaszok.

Még a fideszes szavazók sem hiszik el, hogy Rogán Antal új felesége mutyi nélkül kapott gigahitelt

A Publicus közvélemény-kutató által felmérés készült a miniszterelnöki kabinetfőnök családjának februári 1,6 milliárdos befuccsolt földvásárlásáról, amelyre 5 százalék önerő mellett 95 százalék banki hitel volt a fedezet. A résztvevők izgalmas válaszokkal szolgáltak. Részletek itt.

Magyar egészségügyi hallgató: “Nem tudom elfelejteni az emberek arcát, akiket reggel még etettem, majd délután lepedővel leterítve tolnak a hullatároló fele”

A fiatal tanulót a szakdolgozat leadása előtt három héttel rendelték ki a megyei kórházba az oltásokban való részvételre. Pár nappal később hidegzuhanyként érte, amikor kiderült, hogy napi 12 órában koronás betegek mellett fog segédápolói feladatokat. Ebben a cikkben írásban összefoglalta élményeit az intenzív osztályról.

Minden harmadik fertőzött hónapokkal később is durva mellékhatásokkal küzd

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

A Natural Medicine folyóiratban hétfőn publikáltak egy összegző tanulmányt, amely különféle nemzetközi kutatások eredményeit vette számba a koronavírus-fertőzésen átesett betegek elhúzódó tüneteiről. A vizsgálatok egymás után mutattak rá arra, hogy milyen mentális és fizikai hatásokkal jár a betegség a már elvileg gyógyult páciensek körében. Van, aki úgy véli, csak a jéghegy csúcsát látjuk még. Milyen tünetekről van szó, és milyen egyéb megállapításokat tettek a szakértők? Erről szól ez a cikk.

Karácsony Gergely: Ebbe nem lehet beletörődni

A főváros főpolgármestere a járvány minden eddigi rekordjait megdöntő halálos áldozataira emlékezett egy szomorú írással.

Ez nem a harsányság, a lózungok, a sikerpropaganda, hanem az elcsendesedés ideje

– fogalmazott Karácsony Gergely. A teljes bejegyzés itt található.

Félmillió forint jár annak, aki segít a rendőröket elvezetni a balatoni bolti rablás elkövetőjéhez

Az eset, amellyel kapcsolatban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a lakosság segítségét kérte 500 ezer forintos nyomravezetői díj fejében, tavaly november 27-én történt Balatonedericsen. További információkért katt ide.

Gerendai Károly szerint az éttermek 30-40 százaléka csődbe mehet

A Sziget Fesztivál alapítója, aki az ország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek a tulajdonosa, az ATV-nek fejtette ki, milyen hatást gyakorolhat a vendéglátásra, valamint a szépségipari dolgozókra a járvány. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Egy amerikai kutatóintézet szerint az AstraZeneca elavult adatokból számolta ki a vakcina hatékonyságát

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézeteinek (NIH) egyik alosztálya, az Országos Allergiás és Fertőző Betegségek Intézete megkérdőjelezi a cég hétfőn bejelentett eredményeit. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...

képcím

Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele