Kiemelt Hírek 2021. március 23.

György István: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett az oltás

bubba Kiemelt Hírek 2021. március 23.
Az országos oltási munkacsoportot vezető államtitkár szerint Magyarország eredményeit egyedül Brüsszel rontja el, és olyan jól csináljuk a vakcinációt, hogy még a németek is minket fognak másolni. Esti hírösszefoglaló.

György István: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett az oltás

Az államtitkár szerint, aki az országos oltási munkacsoport vezetője, Magyarország eredményeit egyedül Brüsszel rontja el, és olyan jól csináljuk a vakcinációt, hogy még a németek is minket fognak másolni. Bővebben.

Rövid, de nagyon szigorú zárásért lobbizik az Orvosi Kamara elnöke: a drogériákat is bezáratná, annyira súlyos a helyzet 

Két nap alatt meghalnak annyian, mint a tavaly tavaszi hullámban összesen – közölte Kincses Gyula, aki Facebook-lájkok gyűjtése helyett radikális változtatásokat szeretne a járványellenes intézkedések terén, ugyanakkor mindösszesen két hétre vezetné be azokat. Miért van erre szükség, és milyen lépéseket javasol a Magyar Orvosi Kamara elnöke? Íme a válaszok.

Még a fideszes szavazók sem hiszik el, hogy Rogán Antal új felesége mutyi nélkül kapott gigahitelt

A Publicus közvélemény-kutató által felmérés készült a miniszterelnöki kabinetfőnök családjának februári 1,6 milliárdos befuccsolt földvásárlásáról, amelyre 5 százalék önerő mellett 95 százalék banki hitel volt a fedezet. A résztvevők izgalmas válaszokkal szolgáltak. Részletek itt.

Magyar egészségügyi hallgató: “Nem tudom elfelejteni az emberek arcát, akiket reggel még etettem, majd délután lepedővel leterítve tolnak a hullatároló fele”

A fiatal tanulót a szakdolgozat leadása előtt három héttel rendelték ki a megyei kórházba az oltásokban való részvételre. Pár nappal később hidegzuhanyként érte, amikor kiderült, hogy napi 12 órában koronás betegek mellett fog segédápolói feladatokat. Ebben a cikkben írásban összefoglalta élményeit az intenzív osztályról.

Minden harmadik fertőzött hónapokkal később is durva mellékhatásokkal küzd

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

A Natural Medicine folyóiratban hétfőn publikáltak egy összegző tanulmányt, amely különféle nemzetközi kutatások eredményeit vette számba a koronavírus-fertőzésen átesett betegek elhúzódó tüneteiről. A vizsgálatok egymás után mutattak rá arra, hogy milyen mentális és fizikai hatásokkal jár a betegség a már elvileg gyógyult páciensek körében. Van, aki úgy véli, csak a jéghegy csúcsát látjuk még. Milyen tünetekről van szó, és milyen egyéb megállapításokat tettek a szakértők? Erről szól ez a cikk.

Karácsony Gergely: Ebbe nem lehet beletörődni

A főváros főpolgármestere a járvány minden eddigi rekordjait megdöntő halálos áldozataira emlékezett egy szomorú írással.

Ez nem a harsányság, a lózungok, a sikerpropaganda, hanem az elcsendesedés ideje

– fogalmazott Karácsony Gergely. A teljes bejegyzés itt található.

Félmillió forint jár annak, aki segít a rendőröket elvezetni a balatoni bolti rablás elkövetőjéhez

Az eset, amellyel kapcsolatban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a lakosság segítségét kérte 500 ezer forintos nyomravezetői díj fejében, tavaly november 27-én történt Balatonedericsen. További információkért katt ide.

Gerendai Károly szerint az éttermek 30-40 százaléka csődbe mehet

A Sziget Fesztivál alapítója, aki az ország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek a tulajdonosa, az ATV-nek fejtette ki, milyen hatást gyakorolhat a vendéglátásra, valamint a szépségipari dolgozókra a járvány. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Egy amerikai kutatóintézet szerint az AstraZeneca elavult adatokból számolta ki a vakcina hatékonyságát

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézeteinek (NIH) egyik alosztálya, az Országos Allergiás és Fertőző Betegségek Intézete megkérdőjelezi a cég hétfőn bejelentett eredményeit. Részletek itt.

Keresés az oldalon