Kiemelt Hírek 2020. június 11.

Gyógytornászok meséltek, akik mind az élvonalban küzdöttek meg a koronavírussal

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 11.
Volt, aki koronavírusos betegeket ágytálaztatott, más a lélegeztető gépen keresztül szívta le a váladékot a tüdőről. Hírösszefoglaló.

A gyógytornászok épp úgy a frontvonalon voltak, mint az ápolók

Kásler Miklós miniszter előbb bejelentette, hogy a gyógytornászok kimaradnak a bruttó 500 ezres bónuszból, aztán kiderült, hogy teljesen mégsem maradnak ki. De mit is csináltak, amiért úgy érzik, hogy nekik is jár a jutalom?Ebben a cikkben gyógytornászok mesélnek kórházi munkájukról a járvány idején.

A látszat szerint nincs probléma a magyar gazdaságban – a valóság másképp fest

Ha a gazdasági statisztikák közül a felszámolási és csődeljárások számának alakulására tekint az ember, akár azt is hihetné, hogy semmi probléma a magyar gazdaságban. A fizetésképtelenségi görbét is sikerült ellaposítani, de itt teljesen biztos, hogy lesz második hullám, ráadásul sokkal durvább, mint amit eddig láttunk

Liu Shaolin a buszos balesetről: Nagyon para volt

MTI/Kovács Tamás

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során. A BKV közleményében azt írta, a buszsofőr hibázott, de a sportolók is szabálytalanul bringáztak. A világ- és Európa-bajnok sportolónk ebben a cikkben eleveníti fel a történteket. 

Az iskolaőrség után gumibotos hulladékrendészetet állítana fel a kormány

Az iskolaőrségről szóló, komoly kritikát kiváltó törvényjavaslattal párhuzamosan egy másik speciális rendészeti szerv felállításáról is tárgyalt nemrégiben a kormány. Jelentős szigorításokat javasolnak az illegális szemétlerakás és a hulladékgazdálkodási szabályok megsértésének szankcionálásban. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

Megvan, melyik boltban költöttük a legtöbbet mostanában

Egy friss közvélemény-kutatásból az is kiderül, hol vásárol a legtöbb magyar diplomás. A részleteket itt találod.

Meglepetésre legyőzték a Fideszt, most a rendőrség nyomoz a szerződéseik miatt

Budakalászon tanácsadói megbízások és év végi jutalmak miatt vizsgálódik a rendőrség. Egy civil egyesület tavaly az összes körzetben legyőzte a Fideszt, a polgármester és az alpolgármester társadalmi megbízatásként vállalta a posztot. De lettek, akik sokat keresnek a városon. 

Tévedsz, ha azt hiszed Budapesten a legnehezebb lakáshoz jutni egy átlagos fizetésből

Sok budapesti vevő érezhette úgy az elmúlt években, hogy hiába a kedvező hitelkörnyezet mégis egyre nehezebben lehet saját lakáshoz jutni a gyorsan növő ingatlanárak miatt. A tavalyi átlagos lakásárakat és nettó jövedelmeket elnézve azonban nem igaz, hogy a fővárosban volt a legnehezebb vásárolni, bár Budapest is a listavezetők közé tartozik. Részletek.

Senki nem látogatja az ország jelenlegi egyetlen tényleges életfogytiglanra ítélt nőjét

Getty Images

Utolsó támasza is elhagyta Á. Anikót, aki jelenleg az egyetlen tényleges életfogytiglanira ítélt nő Magyarországon. Ha érdekel, miért kapta a példátlan büntetést a nő, ebből a cikkből megtudhatod.

Fejbe lőttek egy seriff-helyettest Kaliforniában

Fejbe lőttek egy seriff-helyettest a kaliforniai Los Angelestől északra egy kis település rendőrőrsén szerdán este. Közben a washingtoni belbiztonsági minisztérium a rendőrök elleni célzott támadások veszélyeire figyelmeztetett. A részleteket itt találod.

Keletre vonulnak vissza a zivatarok

Délnyugat felől szárazabb légtömegek érkeznek hazánk fölé, így a Dunántúlon jórészt igazi nyári idővel telik a következő néhány nap. A Duna vonalától keletre élőknek azonban még várniuk kell pár napot a jó időre. A részletes előrejelzésért ide kattints.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon