Gyászol a Mezőkövesd: meghalt egy 8 éves szurkoló

Startlap - Startlap
A kis Aletta szülei karjaiban hunyt el.

Vasárnap reggel szülei karjaiban hunyt el a nyolcéves Nyeste Aletta, akit Mezőkövesden mindenki csak Alcsikaként ismert. A kislány, aki a helyi focicsapat egyik leglelkesebb szurkolója volt, már 3,5 éves kora óta leukémiával küzdött – írja a Blikk.

Alcsika három héttel korábban még boldog mosollyal vezette a pályára kedvenc labdarúgóit a Paks elleni meccsre, majd a mérkőzést követően együtt ünnepelhette a játékosokkal a győzelmet.

Óriási élmény volt, hiszen hosszú idő után először jöhetett ki a kórházból, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki. Teljesen fel volt villanyozva. (…) Értetlenül állt mindenki a dolog előtt, annyira szerették. A vidám természete miatt, aki találkozott vele, a szívébe zárta

– fogalmazott az édesanya.

A kislány állapota azonban egyre rosszabb lett: az orvosok szerint a halálos kór feltehetően Alcsika idegrendszerét is megtámadta, ami után már hiába próbálkoztak újabb kemoterápiával.

A Mezőkövesdi SE több jótékonysági akcióval segítette az elmúlt években Alcsika családját: adománygyűjtést szerveztek, relikviákat árvereztel el, hogy támogassák a gyógyítás költségeit.

Nehéz erről beszélni, ahogy nem volt egyszerű kimenni a pályára vasárnap. Szerettük volna, ha a mi segítségünkkel meg tud gyógyulni Alcsika, de így is példát mutatott küzdeni tudásból. Amikor találkoztunk, nyomát sem lehetett látni annak, micsoda küzdelmet vív. Végig mosolygott, csillogott a szeme

– emlékezett a 29 éves Tóth Bence a mezőkövesdi klub labdarúgója, aki a szoros kapcsolatot ápolt a kislánnyal.

Ez is érdekelhet

képcím

56 évesen elhunyt Bajomi Nagy György színművész

képcím

Eltemették Matthew Perryt

képcím

Meghalt Szegő András