Beomlott egy gyalogoshíd Finnországban, sok a sérült

Startlap - Startlap
A súlyos baleset Espoo városban történt. A sérültek közül többen vannak súlyos állapotba.

Huszonhét ember, köztük sok gyerek megsérült, amikor a reggeli órákban beszakadt egy gyalogoshíd a finnországi Espoo városban. A sérültek közül többen vannak súlyos állapotban – jelentette a Helsinki Times című helyi lap online kiadása a tűzoltóságra hivatkozva csütörtökön.

A baleset időpontjában egy rétegelt lemezből készült átjárón haladtak a gyalogosok, köztük a Kalasataman középiskola jónéhány diákja. Helyszíni jelentések szerint az áldozatok több méterről estek a mélybe. A sérülések többnyire végtagtörések. Legalább 15 áldozatot kórházba szállítottak.

A sérülések többnyire végtagtörések. Legalább 15 áldozatot szállítottak 4 különböző kórházba. A Helsinki Egyetemi Kórház (HUS) koordinálja a sérültek ellátását, egyben létrehozott egy információs központot, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek a sérültek állapotáról.

Az angol nyelvű, finn Yle hírportál úgy tudja, hogy a nyolcadikos diákok osztálykirándulásról voltak hazatérőben, a “híd” pedig, amelyen áthaladtak, egy most folyó építkezéshez kapcsolódóan az ideiglenes áthaladást szolgálta.

Információik szerint a balesetet szenvedettek közül senki nincs életveszélyben.

A Helsinki Sanomat című lap internetes oldalán arról ír, hogy a környéken lakók szerint a szóban forgó híd veszélyes és “törékeny” állapotú volt, “imbolygott”, miközben naponta nagyszámban vették igénybe gyalogosok.

A tragédia helyszínére azonnal több tűzoltóautót riasztottak, a rendőrség megkezdte az adatgyűjtést és a körülmények vizsgálatát, a baleset lehetséges okának kiderítését.

Mások mellett Sauli Niinistö elnök is együttérzését fejezte ki a történtek miatt a közösségi médiában. A történtek máris vihart kavartak, és sokan a nyilvános helyek biztonságának növelését, illetve a biztonsági előírások, valamint a karbantartási követelmények szigorúbb betartatását követelik.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Szelfizés közben zuhant a mélybe egy szikláról a magyar...

képcím

Hivatalos: a Flixbus balesetének nincs magyar sérültje

képcím

Fotókon a Balatonba zuhant helikopter mentése