Gulyás Gergely: 78 384 forint lesz átlagosan a nyugdíjkiegészítés

Startlap - Startlap
A nyugdíjkorrekció kifizetése a 2,5 millió nyugdíjasnak 190 ezer milliárd forintos többletkiadást jelent a költségvetésnek. A Kormányinfó hírei.

A kormány szerdai döntéseit ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely a következőkről számolt be:

  • A kormány döntött a kiegészítő nyugdíjemelésről: mivel a nyugdíjas infláció várhatóan 18,5 % lesz, ezért a korábbi 15%-os emelést ki kell egészíteni további 3,5 %-os  (a gyakorlatban 3,1%) emeléssel. Ez a 210 700 forintos átlagos havi nyugdíjnál 6532 forintos emelést jelent, tehát az átlagos nyugdíjösszeg 217 ezer forint körül alakul. 

Novemberben egész évre visszamenőleg fizetik ki a korrekciót, ami egy átlagmyugdíj mellett 78 384 ezer forintot tesz ki.

A nyugdíjkorrekció kifizetése a 2,5 millió nyugdíjasnak 190 ezer milliárd forintos többletkiadást jelent a költségvetésnek – mondta Gulyás Gergely.

  • A kormány tárgyalt a migrációról is: mivel Németország már nem blokkolja a migrációs paktumot, elindulhatnak a tárgyalások az Európa Tanács és az Európai Parlament között. Gulyás Gergely szerint “eszméletlen állapotok” alakultak ki Európában migrációs szempontból, amit a magyar kormány elfogadhatatlannak tart.
  • EU-s ügyek: Gulyás szerint a Bizottság csak az időt húzza a Magyarországnak küldött, „jogalap nélküli” kérdőívvel, hogy ne adják oda a tanárok béremelését, ne legyenek egészségügyi fejlesztések, a magyar hallgatók ne jussanak ki Erasmusra.
  • Gazdasági növekedés: a kormány novemberre egyszámjegyű inflációt vár, jövőre pedig 2,8 és 4 százalékos gazdasági növekedés várható.
  • Ukrajna: a kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem támogatja Ukrajnát, amíg a szomszédunkban nem történik meg a magyar kisebbség nyelvhasználati jogának helyreállítása. Az ukrán gabona importjának tilalmát fenntartják.

 

A Kormányinfón elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergelyt megműtötték

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Kormányinfó: Orbán Viktor a sajtóból értesült a kegyelmi...