Gulyás: A kormány nem tervez lezárásokat

Startlap - Startlap
Tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a munkáltatónak legyen-e lehetősége megkövetelni az oltottságot a munkavállalótól. A Kormányinfó hírei.

MTI/Máthé Zoltán

A koronavírus-járvány negyedik és további hullámai alapvetően eltérnek majd az előzőektől, de mivel az oltás védettséget ad, “a kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni” – hangzott el a szerdai Kormányinfó.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legutóbbi döntéseiről szólva a tájékoztatón elmondta, kezdeményezik a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ugyanis a továbbiakban is szükség lesz a kormánynak a gyors reagálási képességére. A fertőzésszámok növekedni fognak, de azt várják, hogy a fertőzések számának ugrásszerű növekedését hasonló arányban már nem fogja követni a kórházba kerülők, a lélegeztetőgépre kerülők és az elhunytak száma.

A miniszter arról is beszámolt, hogy tárgyalnak a munkáltatókkal arról, hogy ha szigorúbb szabályokat akarnak az oltottságra vonatkozóan előírni, akkor a munkáltatónak legyen-e lehetősége megkövetelni az oltottságot a munkavállalótól. Erről egyelőre még nem született döntés erről, de Gulyás szerint ez jogos igény a munkáltatók részéről.

A Kormányinfón a fentieken túl tájékoztattak többek között a 12 év alattiak számára adható Pfizer-oltásokról, a kormány és Ferenc pápa közötti állítólagos feszült viszonyról, Karácsony Gergely korábbi, egyetemi alkalmazásáról és a minimálbértárgyalásokról is. Mindezekről bővebben itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergelyt megműtötték

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Kormányinfó: Orbán Viktor a sajtóból értesült a kegyelmi...