Gasztro kvíz: mennyit tudsz az ételekről?

Startlap - Startlap
A palóclevestől a humuszig külföldi és magyar fogások kerülnek a tányérra hétvégi fejtörőnkben. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Gasztro kvíz: mennyit tudsz az ételekről?

Vasárnapi fejtörőnkben ezúttal az ételek világába kalauzolunk el, magyar és külföldi fogások egyaránt tányérra kerülnek. Erre a linkre kattintva próbára teheted tudásodat. 

Felesége nem akarta kórházba vinni a haldokló Moldovát: “Itt éltünk, így, együtt, 9 napig”

Palotás Katalin azt mondja, a 88 évesen elhunyt Moldova György számára “már megváltás volt a halál”. Az élete utolsó 9 napját eszméletlenül töltő Moldova utolsó szavaival egy szerelmi vallomást intézett feleségéhez. Bővebben.

“18-20 éves fiúk kezdték el ordítani, hogy „KUC-KÓ-MAC-KÓ! KUC-KÓ-MAC-KÓ!” Eleinte azt hittem, hogy ezek cikiznek minket, de nem”

Pap Rita és Bodnár Attila nevét mindenki ismeri, aki a kilencvenes években volt gyerek vagy szülő. De annak idején ők maguk lepődtek meg a legjobban azon, milyen őrületes népszerűséget értek el lemezeik, és az olyan slágereik, mint a Kuckó Mackó, a Hápi Kacsa vagy a Csovi csovi Jasper kitörölhetetlen emlékekként élnek egy egész generáció lelkében. Az nlc.hu interjút készített a házaspárral arról, hogyan váltak három évtizeddel ezelőtt a gyerekbulik elmaradhatatlan kellékeivé.

Királyi családok tagjai a világ minden tájáról, akik irdatlan luxusban élik életük

A könnyebb viszonyíthatóság érdekében forintosítottuk az összegeket: egymilliárdot érő albérlet, félmilliárdos karóra, a ruhásszekrény, amiben egy átlagos ruhadarab félmillióba kerül, festmény 165 milliárdért, miközben országaik népe gyakran szó szerint nyomorban él. A listára II. Erzsébet szexuális zaklatással megvádolt fia is felkerült, aki ráadásul még panaszkodott is amiatt, hogy nem tud megélni az apanázsából.

Majdnem kiderült, mi van Erzsébet királynő hírhedt kézitáskájában

Serge Lemoine/Getty Images

A 96 éves, betegeskedő királynő személyesen meg sem jelent a trónra lépésének 70. évfordulóját ünneplő eseménysorozaton, ami minden idők egyik legnagyobb zenei és kulturális rendezvényeként vonult be a brit történelembe. Küldött ugyanakkor maga helyett egy furcsa rövidfilmet, amelyen egy plüss mackóval teázik. Itt került elő az a bizonyos táska is, amelyet Erzsébet mindig, mindenhová magával visz, és eddig még soha nem árulták el, mit hord benne. Videó és további részletek itt.

“Nagyon sok pénzt költöttünk” – Judy elárulta, hogyan spórol a család

Az énekesnő igyekszik minden tárgy számára új funkciót találni, és arra is talált módot, miként csökkentse az üzemanyagra fordított kiadásaikat. A takarékos életmódból pedig az egész család kiveszi a részét. Ha kíváncsi vagy Judy spórolási tippjeire, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kótai Misi többször is megkérte felesége kezét: “A harmadiknál leitatott”

Az első alkalommal Kótai Kriszta szabályosan felháborodott férje lépésén, és hiába nevelték már rég közös gyermeküket, Kriszta később is egyszerűen nemet mondott későbbi férjének. A Kótai házaspár 18 éve van együtt, de csak tavaly, 17 év után mondták ki a boldogító igent. Bővebben.

Felismered? Így nézett ki Rubint Rella 18 évesen

Rubint Réka híressé vált unokahúga az influenszerkedés semmitmondó fátyla mögött valójában nagyon aktív életet él, komoly tanulmányokat folytatott, sorra nyeri a fitneszversenyeket, és a közelmúltban feleség lett belőle. Rubint Rella életéről itt írnak.

Zalatnay Sarolta számára a frufru mentális segítséget nyújt

Nem szeretem, amikor kifújja a szél az arcomból

– fogalmaz Zalatnay, akit többen megszóltak már a haja miatt, köztük saját édesanyja is, ám ő mély érzelmeket táplál frufruja iránt. Részletek.

Michael J. Fox már nem tud szöveget tanulni: “Inkább lemegyek a strandra”

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Az 1991-ben Parkinson-kórral diagnosztizált J. Fox rövidtávú memóriája gyakorlatilag tönkrement, és ezzel egyik legfontosabb szakmai képességét veszítette el. Ennek ellenére Michael J. Fox továbbra is dolgozik. Bővebben.

(Címlapkép: Universal History Archive/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Itt A Mandalóri-kvíz! Hány kérdésre tudod a választ?

képcím

Ember, most jövök az év bulvárhíreivel! Kulcsár Edina és G.w.M...

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?