Joe Biden utalt rá, hogy újraindulna az elnökválasztáson

Startlap - Startlap
Az amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurító eseményének megnyitóján nyilatkozott jövőbeni terveiről.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurító eseményének megnyitóján úgy nyilatkozott, hogy még legkevesebb három, négy, de akár öt ilyen rendezvényen is szeretne részt venni, amivel arra utalt, hogy újraindulna az elnökválasztáson – írja az MTI.

Biden, aki tavaly töltötte be a 80. életévét, az eseményen egy újságírói kérdésére válaszolva ugyanakkor annyit ismételt csak meg, hogy

tervezi az indulást az újraválasztásért, de “még nem állnak készen ennek bejelentésére”.

Az elnök és felesége helyi idő szerint reggel nyitotta meg a Fehér Ház erkélyéről a gyerekek számára szervezett tojásgurítást, amely 145 éves hagyomány. Az idei eseményre mintegy 30 ezer embert várnak az elnöki rezidencia déli parkjába, ahol reggel 7 és este 7 óra között kilenc turnusban érkeznek a kisorsolt családok.

Joe Biden és Jill Biden a tojásgurytó versenyen húsvétkor, 2024.04.10-én.
Joe Biden és Jill Biden a tojásgurytó versenyen húsvétkor, 2024.04.10-én.

Joe Biden utalt rá, hogy újraindulna az elnökválasztáson

Joe Biden és Jill Biden a tojásgurytó versenyen húsvétkor, 2024.04.10-én.
Joe Biden gyerkekkel beszélget a tojásgurító versenyen.
Joe Biden a tojásgurító versenyen.
Joe Biden a tojásgurító versenyen egy síppal a kezében.
Fotó megosztása:

A rendezvényen különböző programokat kínálnak a gyerekek számára. Maga a tojásgurítás egy ügyességi feladat, amelynek lényege, hogy a kijelölt pályán egy bottal kell végigterelni a tojást. Az idei esemény kiemelt témája az oktatás, amelyet a first lady, Jill Biden választott, aki korábban maga is tanárnő volt.

A tojásgurítás hagyománya 1878-ból származik, amikor az akkori elnök, Rutherford B. Hayes húsvét alkalmából megnyitotta a Fehér Ház kertjét a gyerekek előtt, akiket a törvényhozás, a Capitolium parkjából jogszabályban tiltottak ki. A hagyomány szerint az elnök azt mondta, hogy aki a Fehér Ház kertjén szeretné végiggurítani a húsvéti tojást, szabadon megteheti azt.

Az elnök az utóbbi időben többször utalt arra, hogy újraindulna, és nincs komolyan vehető kihívója a Demokrata Párton belül – írja a Telex. Joe Biden 1972-ben került be az amerikai szenátusba Delaware államból, és több mint fél évszázada van jelen az amerikai politikában. Már most is ő az Egyesült Államok valaha volt legidősebb elnöke.

Címlapkép: IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Niagara-vízesés: videón a robbanás előtti pillanatok

képcím

Kiterjesztett elrettentésről állapodott meg Szöul és Washington

képcím

Rábukkantak az amerikai tömeggyilkosra