Tűz egy franciaországi üdülőben - kilenc halottat találtak

Startlap - Startlap
Tűz ütött ki szerdára virradóra az északkelet-franciaországi Wintzenheim, fogyatékossággal élők számára fenntartott üdülőjében, a hatóságok és a sajtó eleinte 11 eltűntről számolt be, később azonban kilenc holttestre bukkantak az épületben.

A mentési munkálatok vezetője, Philippe Hauwiller alezredes kijelentette: “kilenc holttestet találtunk, két embert még mindig eltűntként tartanak nyilván”.

A hatóságok tájékoztatása szerint a reggel fél 7 körül  keletkezett tüzet sikerült hamar eloltani, 17 embert kimenekítettek, egyikőjüket kórházban ápolják. Az eltűntek egy Nancy-ból érkezett csoport tagjai, mind felnőttek.

Tűzoltók oltanak egy égő épületet.
Tűzoltók oltanak egy égő épületet.

Tűz egy franciaországi üdülőben – kilenc halottat találtak

Tűzoltók oltanak egy égő épületet.
Tűzoltók oltanak egy égő épületet.
Tűzoltóautó egy kiégett ház előtt.
Fotó megosztása:

Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, az üdülőben fogyatékossággal élők egy csoportját szállásolták el. Hozzátette, a lángok az 500 négyzetméteres épület 300 négyzetméterén pusztítottak, és félő, hogy a tűznek több halálos áldozata is van.

Élisabeth Borne francia miniszterelnök közölte, hogy a helyszínre tart. “Gondolataim az áldozatokkal és szeretteikkel vannak” – tette közzé a közösségi médiában. Emmanuel Macron államfő tragédiáról írt a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon.

 

 

 

 

A Strasbourgtól mintegy 70 kilométerre délre fekvő Wintzenheim városában található üdülőt egy tanulási nehézségekkel küzdő emberekkel foglalkozó jótékonysági szervezet bérelte – közölte a helyi média.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Ötezer négyzetméteren lángolt a hulladékfeldolgozó Szemenyén

képcím

Hamász-vezető: A harc behatolt a cionista entitás szívébe - A...

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...