Tömeg és tapsvihar fogadta a hazaérkező világbajnok vízilabda-válogatottat

Startlap - Startlap
Hétfőn kora este megérkezett Budapestre a két napja Fukuokában világbajnoki címet szerző férfi vízilabda-válogatott, amelyet sportvezetők, korábbi legendás játékosok és többszáz rajongó ünnepélyes keretek között fogadott a Duna Arénában.

A nemzeti csapat tapsvihar kíséretében érkezett meg az arénába, az eseményt Bruzák Noémi, az MTI fotósa örökítette meg:

Tömeg és tapsvihar fogadta a hazaérkező világbajnok vízilabda-válogatottat

A Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatottat köszöntik a szurkolók a Duna Arénában 2023. július 31-én.
Varga Zsolt szövetségi kapitány, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Jansik Szilárd csapatkapitány (b-j) nyilatkozik a sajtónak a Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatott köszöntésén a Duna Arénában 2023. július 31-én.
A Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatottat köszöntik a szurkolók a Duna Arénában 2023. július 31-én.
Az aranyérmes magyar válogatott játékosai a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés eredményhirdetésén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én.
Fotó megosztása:

“Büszke vagyok a csapatra, a stábunkra és az egész magyar vízilabdára, mert amit az elmúlt egy évben csináltunk az tényleg megismételhetetlen és felülmúlhatatlan. Kicsit elvonatkoztatnék, mivel jelenleg az egyértelműen egyedülálló, hogy mindenhol mi vagyunk a legjobbak: U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok” – mondta Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke, majd megköszönte az edzőknek, a játékosoknak, és a stábtagoknak is munkát.   

Varga Zsolt szövetségi kapitány válogatottja szombaton a görögök elleni ötméterespárbajban megnyert fináléjával a férfiak között Magyarország 1973, 2003 és 2013 után történetének negyedik világbajnoki címét szerezte, a fináléba jutással pedig kiharcolta a részvételt a jövő évi párizsi olimpián is.

(MTI)
 

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Ez is érdekelhet

képcím

Vb: A szerbektől is kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott

képcím

Vizes vb: Varga Zsolt szerint pofonokra szükség van, de nem egy...

képcím

Vb: Csoportelső és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott