Kiemelt Hírek 2021. augusztus 03.

Fordulat a Kásler-féle műtét előtti, fizetős tesztek ügyében

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 03.
Az emberi erőforrások minisztere nem fog örülni az ombudsman jelentésének. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Soós Lajos

Fordulat a Kásler-féle műtét előtti, fizetős tesztek ügyében

Kásler Miklós még tavasszal jelentette be, hogy május 13-ától újraindulnak a tervezhető műtétek, rehabilitációs ellátások, de a betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezzenek vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkezzenek. Mit mond minderről az alapvető jogok biztosa? Innen kiderül.

Aranyból, ezüstből és bronzérból is jutott kedden

Remekeltek a magyar olimpikonok a keddi napon Tokióban. Eredmények és friss hírek egy csokorban itt.

Aktív fertőzöttek számának alakulása: változott a tendencia

A hivatalos magyar járványügyi adatok  – a vakcináció, az elhalálozások és a fertőzések alakulásának számai – erre a linkre kattintva nézegethetők.

A fővárosi antitest-vizsgálat eredményeit pedig ebben a cikkben tekintheted meg.

Varga Judit “visszavágott” Brüsszelnek

JOHN THYS / POOL / AFP

Felkiáltójelekkel megtűzdelt mondatokkal konferálta be hétfő esti Facebook-bejegyzésében Varga Judit a kormány immár sokadik, Brüsszellel hadakozó kormányhatározatát. Íme.

Főként kínai vakcinával oltottak jelentkeztek eddig harmadik oltásra, többségük Pfizert kért

Lázasan keresik a kínai Sinopharm vakcinával oltottak azt az oltóhelyet, ahol biztosan mRNS típusú, azaz Pfizer vagy Moderna vakcinához juthatnak – írta a Népszava a közösségi portálokon szerveződött koronavírus csoportokban zajló beszélgetések alapján. Nincsenek könnyű helyzetben. Részletek.

Megbukott a meztelen lányát alázó polgármester

Oláhszentgyörgy első embere egy másik ügye miatt veszítette el mandátumát. Részletek.

Milák edzője volt, hogy majdnem feladta

MTI/Kovács Tamás

Amikor tavaly kiderült, hogy elhalasztják az olimpiát, Milák Kristóf elvesztette a motivációját, most mégis olimpiai bajnokként térhetett haza, pedig a koronavírust is megszenvedte. Így látják Milákot azok, akik a legközelebbről követik a pályafutását. Vagyis az edzője és a szülei. Folytatás ebben a cikkben.

Putyinék már “nemzetbiztonsági szempontból” ellenőrzik a színházak repertoárját

Megvizsgálja szeptemberben az orosz kultuszminisztérium társadalmi bizottsága, hogy a színházak repertoárpolitikája összhangban áll-e a nemzeti fejlesztési és a nemzetbiztonsági stratégiával. Ha érdekel, mitől féltik Putyinék az orosz népet, két konkrét példát is megismerhetsz ebből a cikkből.

Hamarosan megint elromlik az idő

Kedden napközben még alapvetően napos időre számíthatunk, majd este északnyugat felől egyre több helyen alakulnak ki intenzív záporok, zivatarok. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon