Forbes: Felcsuti körözte le a Mészáros famíliát

Startlap - Startlap
Még mindig dobogós a legértékesebb családi cégek listáján az orosz születésű, de magyar állampolgársággal is rendelkező Rahimkulov testvérpár. Délelőtti hírösszefoglaló.

Forbes: Felcsuti körözte le a Mészáros famíliát

Mészáros Lőrinc és családja egy év alatt 100 milliárddal növelte a csoport vagyonát, de ez sem volt elég az első helyhez. A legértékesebb, magyar családi cégek listáját itt nézheted meg.

RIP Gorbacsov: nyugaton a legnagyobb politikusok közé sorolják, hazájában Hitlerhez is hasonlították

Kedden, 91 éves korában elhunyt Mihail Gorbacsov. Az egykori Szovjetunió utolsó szovjet pártfőtitkárának halálhírére sorra szólalnak meg a vezető politikusok. Joe Biden amerikai elnök, António Guterres, az ENSZ főtitkára, Boris Johnson, a leköszönő brit miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök szavait ebben a cikkben idézik.

Tanultak-e Orbánék a lengyelek hibájából? – ezen múlik az uniós pénzek sorsa

Hiába egyezett meg a kormánydelegáció a bizottsággal a szakmai kérdésekben, a döntés politikai lesz, mert minden szereplőn jelentős a politikai nyomás. Az a kérdés, hogy a magyar kormány meg tudja-e győzni a reformokról az Európai Parlamentet. A témáról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Elindult a NAÜ-küldöttség a zaporizzsjai atomerőmű felé

UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Orosz katonák dezertálását elősegítő programot javasol az ukrán külügyminiszter; Zelenszkij: Nem csökken a radioaktív katasztrófa veszélye; kedden 261 ukrán menekültnek állítottak ki ideiglenes tartózkodási igazolást Magyarországon. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Koronavírus: 12 ezer új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt egy hétben

Az elmúlt héten összesen 12 157 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 048 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. A friss adatokért katt ide.

Az államtitkár levélben kéri a pedagógus-szakszervezetektől, ne támogassák a polgári engedetlenséget

Levelet kaptak az érdekvédelmi szervezetek a kormánnyal folytatott keddi tárgyalás után. Ebben Maruzsa Zoltán azt kéri a pedagógus-szakszervezetektől, ne támogassák a tanárok polgári engedetlenségét. Kérését természetesen meg is indokolja a köznevelésért felelős államtitkár. Itt elolvashatod.

Az egész országban mindössze 39 hallgató tanul majd az új tanárszakon

Idén ősszel indul először a hét egyetemen meghirdetett, Z-szakként emlegetett természettudomány-környezettan tanári képzés, ám hiába a komoly reklámkampány, nem volt túl népszerű a képzés a jelentkezők között. Részletek.

Bezárnak egy kollégiumot Somogyban a megugró rezsiköltségek miatt

Getty Images

A kollégium az erdőben működött, a diákok és szüleik pedig úgy érzik, a döntéssel éppen a képzés lényegét veszik el. Egyelőre az sem világos, a tanórák hogy lesznek megoldva az új tanévben. Bővebben.

Csillageső várható szeptember elején

Az éjszakák még nem hidegek, és egyre hamarabb sötétedik, így a derült estéken jó alkalom adódhat a hullócsillag-vadászatra. Ha kíváncsi vagy, pontosan mikor érdemes az eget kémlelni, erre a linkre kattints.

Esős idővel kezdődik az idei ősz

A következő két napban szárazabb időre van kilátás, majd csütörtökön és pénteken egy hidegfront alakítja időjárásunkat, többfelé kell esőre, záporra számítani. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Kirúgott tanároknak énekeltek volt diákok a Radnóti Színházban