Fontos hírek érkeztek a nyugdíjakról

Startlap - Startlap
Reagált a Nagybani az eperbotránya, fokozódik a helyzet az érettségi vizsgák körül, hajléktalan volt a Londonban holtan talált magyar nő, az Alkotmánybíróság megmentette a Fideszt. Hírösszefoglaló a hét legfontosabb történéseiből.

Fontos hírek érkeztek a nyugdíjakról

Az Európai Uniónak benyújtott legfrissebb konvergenciaprogramban a kormány meghatározta az öregségi nyugdíjkorhatárt, valamint felvázolták a GDP-arányos nyugdíjkiadásokat. A pontos számokról bővebben itt tájékozódhatsz.

Másik fontos hír is született a nyugdíjakról a héten, mégpedig az, hogy az elmúlt négy év robbanásszerű bérnövekedéséhez képest a nyugdíjak összege csak jóval kevésbé emelkedett, ezáltal jelenleg 45 ezer forint “hiányzik” az átlagnyugdíjból. Hogy ez pontosan mit jelent, arról itt találsz további információt.

Egy ideig hajléktalan volt a Londonban holtan talált magyar nő

A napokban egy 34 éves magyar nő és egy másik, 38 éves háromgyermekes édesanya holttestére bukkant rá a Scotland Yard egy londoni lakás fagyasztójában. Az esetről részletes beszámolótebben a cikkbentalálsz. Innen kiderül, hogy a nő hajléktalan volt. Az RTL Klub híradója megtalálta az elhunyt magyar lány édesanyját, aki elmondta, milyen körülmények között távozott Magyarországról évekkel ezelőtt a lánya.

Fokozódik a helyzet az érettségi vizsgák körül, itt az Oktatási Hivatal válasza

“Vigyék lejjebb a ponthatárt a 2019-es májusi matematika érettségin az irreálisan nehéz feladatok miatt” címmel indult petíció a keddi matekérettségi után, amelyre egy nap alatt mintegy 30 ezer aláírás érkezett. A diákok tüntetést is szerveznek az Oktatási Hivatal elé. A hallgatók petíciójáról és panaszairól itt, a tüntetésről pedig itt találsz bővebb információt. Időközben az Oktatási Hivatal is reagált az ügyre: válaszukat ebben a cikkben találod

MTI/Balogh Zoltán

De nemcsak kedden volt gond, hanem a szerdai történelemérettségi kapcsán is felmerült panasz, igaz, a másik oldalról: a kiszivárgott esszétémák miatt feljelentést tettek. Hogy ez milyen következménnyel járhat, valamint pontosan mi történt, arról ide kattinva olvashatod el a részleteket. Az Oktatási Hivatal erről is kiadott közleményt, amitezen az oldalon nézhetsz meg.

Reagált a Nagybani az eper botrányra

MTI Fotó: Kovács Attila

Kedden bejárta a sajtót a hír, hogy átvernek minket az eperrel, ugyanis egy termelő beszámolója szerint a Nagybani piacon a külföldről behozott gyümölcsöt átcsomagolva “magyarítják”, majd hazai eperként árusítva hatszoros áron teszik ki a vásárlók elé. A termelő beszámolóját részletesen itt olvashatod el. Közben befutott a piac válasza is – ezt ebben a cikkben találod. Szerintük más a magyarázat a történésekre.

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Fidesz büntetését

Aláírásgyűjtő tevékenysége miatt elmarasztalta a Kúria a Fidesz-KDNP-t. A döntéssel szemben a Fidesz-KDNP fordult az alkotmánybírákhoz fordult, akik ezt a szerintük “önkényes” döntést megsemmisítették. Ha érdekel, pontosan milyen ügyről van szó, és mi a Kúria, valamint az Alkotmánybíróság álláspontja, kattints tovább.

Annyi pénzből, amiből Mészáros Lőrinc vasútvonalat épít, még akkor is hosszabb utat lehetne csinálni, ha Audi Q8-asokat raknának le egymás után

Fotó: Giulia Marchi/Bloomberg via Getty Images

Mészáros Lőrinc külön céget alapított a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére, amely beruházásról még a miniszterelnök is elismerte, hogy nem fog megtérülni. Minden szónál ékesebben mutatja be a tervezett nyomvonal költségeinek durva mértékét a Kutyostat, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt statisztikája, amelyben kiszámolták, milyen hosszú utat lehetne építeni ugyanennyi pénzből, ha üveges sörökből, lélegeztetőgépekből, vagy a képen látható Audi Q8-as luxusterepjárókból raknák le a tervezett útszakaszt.

Képes kapcsolódó
Doboz címe: A Kutyostat eredményei:
Balra igazított
Posztok:
Hír-szem # Orbán ebbe sem bukik bele: luxusautóból is hosszabb utat lehetne építeni, mint amit Mészáros Lőrinc építhet
TörlésSzerkesztés

Sokan nem tudják, hogy akár 130 ezer forintra is bírságolhatják egy szabály megsértése miatt az autósokat

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Jelenleg az összes európai országban büntetik a KRESZ egy bizonyos szabályának megsértését, de a büntetési tétel nagyon változó. Kellemetlen meglepetés érheti tehát azokat az autósokat, akik a Magyarországon megszokott 10-20 ezres bírsággal kalkulálnak a környező országokban. Ha érdekel, mi az, amiért akár 130 ezer forintot is fizethesz a volán mögül, ide kattints

Ólommal és rákkeltő anyagokkal lövöldözték tele a védett Holt-Tiszát a fesztiválozók

Koronglövészetet szerveztek a Holt-Tisza partján a múlt héten egy négynapos fesztivál keretében, amelynek következtében ólomsörét és rákkeltő anyag kerülhetett a folyóba. A helyszín egy Natura 2000-es terület volt, egy szigorúan védett övezettől mindösszesen háromszáz méterre, a fészkelőmadarak közvetlen közelében. Az alábbi cikkből megtudhatod, hogyan magyarázza a felháborító rendezvényt az önkormányzat, a szervezők, valamint miként vélekedik a természetvédő.

Ha idén kéne érettségizned, vajon hányast kaptál? Mutatjuk a feladatosorokat és a megoldásokat

A történelemérettségi hivatalos megoldásaihoz ide, a matekérettségi helyes megfejtéséhez ide, a magyarérettségi jó válaszaihoz ide kattints, ha pedig az angolérettségi érdekel, akkor ide.

De ha nem szeretnéd végigolvasni a hosszú feladatokat, rövid kvízekkel is próbára teheted tudásod: töribőlitt, matekbólitt, angolból pedigitt találsz egy alig pár perces feladatsort.

Harry herceg és Meghan Markle megmutatta gyermekét

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Hétfőn jelentette be a palota, hogy hajnali 5 óra 26 perckor megtörtént, amire az egész Egyesült Királyság már hetek óta izgatottan várt: megszületett Harry herceg és Meghan Markle gyermeke. A babát napokon belül videón is bemutatták. A cuki felvételt itt nézheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Padlógázzal tolja a Fidesz a kampányhajrában, országszerte...

képcím

Londoni luxusszálloda előtt fotózták Rogán Antalt

képcím

Magyar Péter lefújta a margitszigeti bulit