Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.

Földrengés Indonéziában: legalább 91 halálos áldozat

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.
Még cunami miatt is riadóztattak a helyi hatóságok.

Cunamiriasztást adtak ki vasárnap Indonézia Lombok és Bali szigetein, miután hetes erősségű földrengés rázta meg a térséget, aminek következtében legkevesebb 91-en meghaltak, több százan megsérültek. A riasztást később visszavonták, csak rövid ideig volt érvényben.

Fotó: Eurpress / Muhammad Fauzy / NurPhoto

Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint a földmozgás epicentruma a Lombok sziget északi partvidékén fekvő Loloan várostól 2 kilométerre keleti irányban, fészke pedig 10,5 kilométeres mélységben volt. Az indonéziai katasztrófavédelem jelentése szerint 15 kilométeres mélységben rengett a föld.

A földrengés pánikot váltott ki a két szigeten nyaraló turisták és a helyi lakosok körében. Beszámolók szerint Balin több másodpercig érezhető volt a földmozgás, míg Lombokon mintegy fél percig volt érezhető a rengés, amelynek hatására az emberek kirohantak az utcára. Mindkét szigeten károk keletkeztek a házakban, számos régi épület megrongálódott Lombok legnagyobb városában, Mataramban.

Fotó: Europress / Muhammad Fauzy / NurPhoto

Indonéziai tisztviselők a szökőárriadó visszavonásával egy időben tudatták azt is, hogy a repülőterek a két szigeten rendben működnek, a földrengés nem okozott bennük jelentős károkat.

 

(MTI)

Keresés az oldalon