Figyelem: magyarok tömegeinek zárolhatják a bankszámláját

Diákok tüntettek a Kossuth téren, Orbán Liu Shaolinnal fotózkodott, nagy meglepetés érheti a banki ügyfeleket, véres tűzpárbaj volt Srí Lankán, folytatódik a borús idő; hírösszefoglaló a hét legfontosabb híreivel.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-27 10:10

“Ha nekünk előírják, akkor Orbán is tegyen nyelvvizsgát!”

Tüntettek a diákok a felvételihez kötelező nyelvvizsga ellen: péntek délután több százan követelték a Kossuth téren, hogy a kormány halassza el annak a 2014-es kormányhatározatnak a bevezetését, ami előírja, hogy 2020-tól a felsőoktatásba történő felvételhez szükséges egy középfokú nyelvvizsga.  Hogy pontosan mik a diákok követelései, arról itt olvashatsz bővebben.  Ha a demonstráción készült videó érdekel,kattints ide. 

A Jövõt a diákoknak! címmel megrendezett demonstráció résztvevői az Országház előtt 2019. április 26-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

És hogy mi köze Soros Györgynek a tüntetéshez az Emmi szerint, arról olvass itt.

Nagy tanulságokat fogalmazott meg Orbán Pekingben

És  véletlenül összefutott Magyarország első téli olimpiai bajnokával, Liu Shaolinnal is, akivel közös kép és videó is készült.

Hogy miért járt Pekingben a miniszterelnök, és pontosan mit mondott, azt itt elolvashatod

Bajnai: Ha Orbánék győznek, Európa szétszakad

Tíz éve lett miniszterelnök, most Londonban dolgozik. Ebben az interjúban elmondja, mit remél az EP-választáson, és arról is beszél, hogy Mészáros Lőrinc adott-e be hitelkérelmet az Európai Unió egyik programjánál, a Juncker-tervnél, ahol a volt miniszterelnök egyébként a befektetési döntéshozók egyike. 

Bangóné patkányozott, a Fidesz kiakadt, ahogy Bayer Zsolt is

 “Sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten” – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó azt követően, hogy egy interjúban egyébként arról beszélt,  a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, az MSZP-é folyamatosan csökken.

Itt elolvashatod, mi hangzott el a teljes beszélgetésben, itt pedig azt, miképpen reagált Bayer Zsolt a politikus szavaira. 

Bangóné Bangóné Borbély Ildikó egyébként most azt állítja, meg sem fordult a fejében, hogy a Fidesz-szavazók patkányok, de azért bocsánatot kér.

Farkas Flórián szerint a migráció jelenti a cigányságra a legnagyobb veszélyt

A Lungo Drom kiáll Orbán 7 pontja mellett – közölte Farkas Flórián egy interjúban, amelyben azt is mondta, a cigányság sorsát is meghatározhatja az EP-választás eredménye, óriási a tét.

Hogy pontosan szerinte miért a migráció a legnagyobb fenyegetettség a cigányságra nézve, arról itt olvashatsz bővebben. 

Tömegesen zárolhatják a magyarok bankszámláit

Június 27-én sok banki ügyfelet érhet meglepetés: könnyen előfordulhat, hogy nem fognak hozzáférni a bankszámlájukhoz, nem tudnak átutalni, kártyával fizetni  – írja a Portfólió. Ennek okairól, valamint, hogy a szűk, két hónapos határidőig mit kell tenni az ügyfeleknek, itt tájékozódhatsz. 

15 holttestet találtak Srí Lankán

Legalább tizenöt ember vesztette életét Srí Lanka keleti részén, ahol tűzpárbaj tört ki az iszlamista szélsőségesek és a rendfenntartó erők között.

A Srí Lanka-i merényletek áldozataiért virrasztanak megemlékezők Sydney Szűz Mária-székesegyházánál tartott gyászmisén 2019. április 26-án, öt nappal a 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó támadások után. A nyolc robbantást a Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevű iszlamista szélsőséges csoport kilenc öngyilkos merénylője követte el húsvétvasárnap colombói katolikus templomok és szállodák ellen.
MTI/EPA/AAP/Bianca Demarchi

A lövöldözés Sainthamaruthu településen robbant ki, ez e város nincs messze attól a Batticaloától, ahol a húsvétvasárnapi merényletek egyikében az iszlamisták vezetője követett el öngyilkos merényletet. A részletekről bővebbenitt olvashatsz. 

Marad a borús idő

A szombaton átvonuló hidegfront után tartósan erős északnyugati áramlás alakul ki hazánk felett. Hogy meddig számíthatunk szeles időre, azt itt olvashatod el.

Mai nap hírei

Nem engedélyezik itthon a fizetős Covid-oltásokat

novekedes.hu2 órája

Tóth Andi szétrakta a lábait, mert szerinte úgy olyan, mint egy hölgy

promotions.hu5 órája

Négyezer fölött az újonnan beazonosított fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Orbánt diktátorozó példamondatokat kapott Varga Judit, amikor Brüsszelben franciát tanult

444.hu9 órája

Opitz Barbi ezzel a képével letarolta a közösségi médiát

liner.hu11 órája

Esküvői dolgozók elárulták: ebből sejtették egy lagzin, hogy a pár házassága rövid lesz

joy.hu11 órája

Előnyben a Real és a City

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Van-e a kutyának testképe?

szimpatika.hu19 órája