Fia jelentette be az Oscar-díjas magyar filmes halálát

Két választást akar nyerni vasárnap a Fidesz, kiderült, hogyan szerepelt Timmermans az EP-választáson, milliárdokat költ a kormány külföldi egyetemi hallgatókra, elkészült a választási kisokos. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-24 08:53

MTI Fotó: Szalai Eszter

Elhunyt Udvardy Anna, a 2017-ben Oscarral jutalmazott Mindenki producere

Még ha sok ember nem is akart tudomást venni a sikereiről, édesanyám a mai napig az egyetlen Oscar-díjas producer

– olvashatók Udvardy Anna Facebook-oldalán fia sorai, aki csütörtök este jelentette be édesanyja távozását. A hetvennégy éves korában elhunyt producer halálának okát, valamint a megindító nekrológ teljes szövegét erre a linkre kattintva olvashatod el.

Két választást akar nyerni vasárnap a Fidesz

Az nem kérdés, hogy magasan a Fidesz-KDNP fog hasítani a magyar EP-választáson, de hogy vajon a 21 magyar mandátum kétharmadát, vagy csupán éppen több, mint a felét szerzik meg, az erősen bizonytalan. A kormány a biztonság kedvéért egy brutális kampánnyal igyekszik teljesen megsemmisíteni az ellenzéket. De min múlik a Fidesz sikere, és miért ennyire fontos nekik az EP-választás? A válaszért olvass tovább. 

Kiderült, hogy szerepelt Frans Timmermans az EP-választáson

Fotó: Freek van den Bergh – Pool/Getty Images

Hollandiában már csütörtökön lezajlott az EP-választás, amelynek hivatalos eredményeit csak vasárnap éjjel publikálják, az Ipsos exit pollja alapján azonban már lehet sejteni, hogyan alakultak a szavazatok. A következő cikkből megtudhatod, hogyan szerepeltek Frans Timmermans szociáldemokratái az 5 évvel ezelőttinél jóval magasabb, 41,5 százalékos részvétel mellett megrendezett voksoláson.

Kisokos készült a választási csalásokról: ezekre érdemes figyelni a vasárnapi voksoláson

Böcskei Balázs, az IDEA Intézet politológusa az ATV Start című műsorában számolt be arról, hogy választási kisokost készítettek, amelyben az eddig előforduló, kisebb csalásokról írtak. A trükkök között egészen elképesztő is akad. A következő cikkből kiderül, mire kell figyelni ahhoz, hogy ne tudjanak visszaélni a szavazólapjainkkal.

Csak tavaly 10,5 milliárdot költött a magyar kormány külföldi egyetemistákra

A kormány keresztes háborút hirdetett a bevándorlás ellen, és több évtizedes mélyponton van a hallgatók száma a magyar felsőoktatásban, külföldi diákok tanulmányaira mégis milliárdokat költenek. A 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum ösztöndíjról van szó, amelynek keretében egyre több határon túli tanuló érkezik a magyar egyetemekre.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Egy-egy diákot évente átlagosan másfél millió forinttal támogatnak a magyar adófizetők. Ha ide kattintasz, elolvashatod, pontosan mit kapnak a hallgatók a magyar államtól, milyen nemzetiségű tanulók választják a hazai felsőoktatást, valamint mely szakok a legnépszerűbbek, illetve azt is, hogy mivel magyarázza a kormány a bőkezű ösztöndíjprogramot.

Gondolkoztál már azon, mennyi káros anyagot lélegzel be a budapesti buszmegállókban? 

A címben feltett kérdésre a Greenpeace válaszolt, akik több ponton mérték a légszennyezettséget a fővárosban, és egészen ijesztő eredményekre jutottak. Miközben a hivatalos mérőállomásokon mindent rendben találtak, a buszmegállókban és környékükön a határértékek többszörösét is kimutatták. A részletes eredményekért ide kattints, ahol azt is elolvashatod, mit javasol a környezetvédő szervezet az ártalmak csökkentése érdekében.

Szigorítja a főváros a dízelautók használatát

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes benyújtotta a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére a szmogrendelet módosításáról szóló javaslatát, amely szerint tovább bővítenék a korlátozás alá eső dízelüzemű járművek körét

Nem igazán akar megérkezni a nyár

Hétvégén meleg lesz, azonban hétfőn már egy mediterrán ciklon határozza meg az időjárást, ami napsugarak helyett valami egész mást hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

A Barcelona búcsúzó elnöke ledobta az atombombát az európai focira

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

Távozik a hasznaltauto.hu és a jofogas.hu marketingigazgatója

behaviour.hu15 órája

Erdoğan nem tűri tovább a Charlie Hebdo sértéseit

demokrata.hu15 órája

Átalakul és új feladatokat is kap a NAV

haszon.hu17 órája

Nem egyszeri segély volt az 50 forint, amit a nyugdíjas nő kapott – reagált a Magyar Államkincstár

szeretlekmagyarorszag.hu17 órája

Mindig van lejjebb: a volt Fidelitas-elnök megütött egy nőt, de most tagadja

berettyo.ezalenyeg.hu18 órája

Ritka halfaj akadt horogra – volt nagy öröm

agroinform.hu18 órája

Kórházból jelentkezett be a várandós Gryllus Dorka

femcafe.hu19 órája