Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Festőhengerrel a kezében látható Schmidt Mária a lemázolt Pruck Pál helyén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Névcsere helyett inkább eltüntették az 1956-os plakátot – aztán ismét lecsapott a Kétfarkú Kutyapárt.

A bíróság májusban kimondta, hogy a Nagy Lajos király úti lakóépület falára festett 1956-os plakátfotón nem Dózsa László, hanem Pruck Pál szerepel. A Schmidt Mária vezetésével működő közalapítványnál, amely a plakát kihelyezését végezte, úgy döntöttek, inkább fehérre festik az egész felületet ahelyett, hogy csak a nevet cserélnék ki.

Másfél évnyi pereskedés után született meg a bírói ítélet, mely szerint a plakáton szereplő név és születési dátum kegyeleti jogot sért, ezért kötelezték az alperest, hogy 15 napon belül kérjen elnézést a felperestől, illetve cseréljék ki az összes elérhető kiadványon a neveket. Most azonban nemcsak a nevet tüntették el, hanem vele együtt minden mást is.

A zuglói önkormányzat még februárban utasította a FrankDigital Médiaügynökséget Dózsa László nevének eltávolítására, majd közölték, hogy az ügynökséggel 2018. szeptember 13-ig van szerződésük, azaz csak akkor kellett volna a falat eredeti állapotára, fehérre visszafesteni.

Ezzel szemben az önkormányzat semmilyen értesítést nem kapott a festésről.

A Kétfarkú Kutyapárt azonban nem hagyta annyiban az esetet – írja a 444.hu. A Kétfarkú Kutyapárt ugyanis a fehér színű falra festette fel Schmidt Máriát egy festékes vödörrel és egy hengerrel a kezében.

"Who controls the past now controls the futureWho controls the present now controls the pastWho controls the past now…

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. július 8., vasárnap

Keresés az oldalon