Ferencvárosban nem vehette át a polgármesterséget Baranyai Krisztina

Startlap - Startlap
Hiába választották meg, mégsem töltheti még be a tisztséget. Esti hírösszefoglaló.

Baranyi Krisztina még nem lehet polgármester Ferencvárosban

Ma kellett volna átvennie a hivatalt, de egy párt megtámadta a választás eredményét az utolsó pillanatba. Ide kattintva  kiderül, hogy hány napot is csúszik így a hivatalos átadás-átvétel, illetve kik és miért is tettek keresztbe neki.

Kocsis elszólta magát, mégsem önszántából léphetett ki Borkai a Fideszből

Frakcióülést tartott a Fidesz és a KDNP Balatonalmádiban, ahol Kocsis Máté sajtótájékoztatóján a győri polgármester botrányáról kérdezve válaszolt meglepő módon. Minderről itt győződhetsz meg.

Karácsony egy olyan kitüntető javaslattal állt elő, ami egyszerre érintené Tarlóst és Demszkyt

Meglepő bejelentést tett ma a frissen megválasztott főpolgármester: Budapest két egykori vezetőjét is a főváros díszpolgárának jelölte. Az errefelé olvasható indoklásban van egy igazán meghökkentő mondat is.

Milyen kipcsak vérű magyarokról beszélt Orbán Viktor?

MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor még kedden Bakuban, a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján említette, hogy sok kipcsak él hazánkban, illetve számtalan magyarban folyik kipcsak vér. Megállapításának valóságtartalmát elemezte a 24.hu, errefelé összegezték azt, amire bukkantak.

Megjelent a rendelet a nyugdíjprémiumról, máshogy adják, mint tavaly

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, amely alapján az állam ki tudja fizetni az idei nyugdíjprémiumot, illetve a kiegészítést. A tavalyihoz képest van azonban egy változtatás, ami idén sokaknak jól jöhet már.

Még több EU-s pénzt bukhat Magyarország, mint az eddig hitték

A finn soros elnökség egy kompromisszumra törekvő tervet állított össze a 2021-2027-es uniós költségvetéssel kapcsolatban, ami sajnos a gyakorlatban azt jelenti, hogy hazánk még több felzárkóztatási és agrárforrást bukhat reál értelemben.

Ezzel a stábbal győzött Karácsony Gergely

Fotó: MTI/Mónus Márton

Részletes cikkben számolt be a friss Magyar Narancs arról a jól szervezett csapatról, amely Karácsony Gergely győztes kampánya mögött állt. Ebből szemlézett a nevek alapján a 24.hu írása.

Politikával nem kíván foglalkozni Tarlós István, mégis a miniszterelnök tanácsadója lesz

Már szerdán találkozott ez ügyben Orbán Viktorral, és most erről  több nyilatkozatot is tett. Beszélt arról is, hogy miként állna ahhoz, ha Karácsony Gergely kikérné a véleményét bizonyos ügyekben – ide klikkelve minden kiderül.

Vége: megvan a megállapodás a brexitről

Megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be csütörtökön Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren. A nyilatkozat jelenlegi hatásáról, és az első reakciókról innen tudhatsz meg többet. Persze nem is lenne az igazi, ha a bejelentés után alig pár órával nem ütötte volna fel a fejét a bukás lehetőségének látszata – erről érdemes innen tájékozódni.

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Orbán: Lesz nyugdíjemelés