Felgyújtották a tüntető diákok a tanároknak küldött fenyegető leveleket

Startlap - Startlap
Több ezer tüntető vonult végig Budapest belvárosában, megbénítva a közlekedést.

Múlt hét szerda után most péntekre újabb pedagógussztrájkot hirdettek a szakszervezetek, a tanárok sztrájkot vagy polgári engedetlenséget választhatták tiltakozási formaként. A nap folyamán az ország számos pontján élőláncos demonstrációkat, illetve különféle megmozdulásokat szerveztek, a nap zárásaként a Hősök terétől a Belügyminisztériumig vonultak a tüntetők. A pedagógusokkal szolidaritást vállaló diákok, szülők és szimpatizánsok a belváros több pontján megbénították a forgalmat, a tízezres tömeg elé egy Tanárainkkal vagyunk feliratú molinót feszítettek ki. 

A tüntetés este fél hétre a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium közelébe ért, végül az Akadémia előtti parkolóban felállított színpadnál állt meg. Itt a tüntetést szervező diákok egy fémhordót és papírból készült Pintér Sándor figurákat állítottak fel. A tanároknak küldött fenyegető leveleket galacsinná gyűrve dobálták fel a színpadra, majd elégették a hordóban. 

Ég a félelem

– mondta közben az egyik szervező. A beszédeket tanáraikkal szolidaritást vállaló diákok kezdték meg. A 24.hu élő közvetítése ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Tüntető diákok gyújtották fel a tanároknak küldött fenyegető leveleket az Akadémia előtt felállított színpadon. (24.hu/Farkas Norbert)

Ez is érdekelhet

képcím

A Belügyminisztérium a szülőknél érdeklődik már az oktatás...

képcím

Folytatódik a pedagógussztrájk, formálódik az óriási élőlánc

képcím

Sztrájkolnak a tanárok, országszerte diákok, szülők...