Feleségével telefonált, amikor vezetés közben sztrókot kapott a kamionsofőr

Hat életet mentett meg halála után.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-02 10:48

Fotó - illusztráció: iStock

Menet közben, Szombathely határánál lett rosszul a kamionsofőr, feleségével beszélt telefonon, amikor sztrókot kapott. Annyit még meg tudott tenni András, hogy a többtonnás járművet a szalagkorlátnak vezette, hogy megóvja ezzel más autósok életét. Az övét már nem tudták megmenteni, ő viszont halála után is további életeket mentett meg.

Édesapám a világ legcsodálatosabb embere volt, bárki fordult hozzá a problémájával, ő azonnal segített. Közel 20 éve kamionsofőrként dolgozott. Kedden Szombathelyre kellett árut vinnie, a terv az volt, hogy szerdára már itthon van Debrecenben. Ez azonban már soha nem történt meg.

Apukám felhívta az útról az édesanyámat, akinek azonnal feltűnt, hogy apa furán beszélt. Először azt hitte, viccel, de amikor mondta, hogy zsibbad a keze, tudtuk, hogy nagy a baj. Csak azt ismételgette, hogy szombat, szombat, ami valószínűleg Szombathely akart lenni. Úgy gondolom, hogy a beszélgetés alatt kapott apu sztrókot. Végtelenül büszke vagyok rá, hogy még ilyen állapotban is, amikor a teste már nem engedelmeskedett neki, volt annyi ereje, hogy a szalagkorlátnak vezesse a kamiont, elkerülve így az ütközést más autósokkal

– mondta a Blikknek András fia, Gergely.

A férfit kórházba szállították, de mire a családtagok beértek hozzá, már csak a gépek tartották életben.

Nem sokat dilemmáztunk, percek alatt eldöntöttük, hogy felajánljuk a szerveit. Pontosan tudjuk, hogy ő is ezt szerette volna. Úgy tudom, hogy hat ember életét mentette meg így. Átültették a szívét, a máját, a tüdejét és a veséjét is.

A család nehéz helyzetbe került, fia szívbetegséggel született, édesanyja pedig otthon van vele, András volt a családfenntartó.