Felborult egy turistákkal teli hajó Thaiföldön, 27-en meghaltak

A főként kínai turistákat szállító Phoenix a riasztás ellenére merészkedett a monszun évszakban viharos Andamán-tengerre, és egy ötméteres hullám felborította.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-06 10:12

Phuket, 2018. júllius 6. A thaiföldi haditengerészet által közreadott képen katonák segítenek a vízbõl kimentett turistáknak egy kikötõben Phuket szigeténél, ahol felborult egy hajó a háborgó tengeren 105 emberrel a fedélzetén 2018. július 5-én. 49 személyt eltûntként tartanak számon. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)

Huszonhét holttestet emelt ki a vízből a thaiföldi haditengerészet eddig Phuket szigetének közelében, ahol előző nap a háborgó tengeren felborult és elsüllyedt egy hajó, 105 emberrel a fedélzetén. További 29 embert eltűntként tartanak nyilván, az áldozatok többsége kínai turista volt – írja az MTI.

A korábbi hírek még nyolc megtalált halálos áldozatról számoltak be.

Chareonpol Kumrasee thaiföldi ellentengernagy szerint kicsi az esélye, hogy túlélőket találnak. Az újabb holttestekre a kutatásban részt vevő több mint harminc búvár bukkant rá a Phoenix nevű hajó roncsában. A thaiföldi haditengerészet négy hajója és egy helikopter segíti munkájukat. Phuket kormányzója, Noraphat Plodthong abban reménykedik, hogy a hajó fogságába esett emberek közül néhányan túlélhették a szerencsétlenséget.

A Phoenix a meteorológiai riasztás ellenére merészkedett a monszun évszakban viharos Andamán-tengerre, és egy ötméteres hullám felborította. A hajó fedélzetén 93 kínai turista és 12 thai állampolgár – a legénység és túravezetők – tartózkodott. Negyvenkilenc embert sikerült kimenteni a vízből.

Nyomozás indult

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A hatóságok elmondták, hogy a Phoenix papírjaival minden rendben volt, és nem volt túlterhelve a szerencsétlenség pillanatában. A hajó a parttól 7 kilométerre süllyedt el, a roncs körülbelül 38-40 méterrel a felszín alatt található. Kína bangkoki nagykövetsége közölte, hogy diplomatáit a helyszínre küldte a túlélők megsegítésére.

Előző napi hírek szerint egy másik, kisebb hajó is balesetet szenvedett a térségben, annak utasait – 35 turistát, az ötfős legénységet és egy túravezetőt – sikerült biztonságban partra szállítani.

A népszerű turistaparadicsom hatóságai korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani a térségben, heves esőzéssel és széllökésekkel.

 

Címkék:

Baleset katasztrófa

Mai nap hírei

Hatalmas mennyiségű fagyasztott csirkehúst borítottak ki az út szélén

agroinform.hu2 órája

Eltűnt Koós János özvegye, Dékány Sarolta - Aggódnak a barátok

life.hu5 órája

EP-alelnök: „ki kell éheztetni pénzügyileg” Lengyelországot és Magyarországot

demokrata.hu7 órája

Hugh Jackman felesége reagált férje melegbotrányára

joy.hu7 órája

Az Intel szállíthat a Huawei-nek

gsmring.hu7 órája

Szétplasztikázták Olivia Newton-John lányát, már semmi sem eredeti rajta

femcafe.hu8 órája

Újracsomagolt óvszerekkel bukott a vietnámi vállalkozó

transpack.hu19 órája

Geszti Péter: „Egyre több embernek gurul el a gyógyszere”

szeretlekmagyarorszag.hu19 órája