Fekete-Győr: Magyarország ügyészsége el fogja dönteni, mennyi évet kér Rogán Antalra vagy Mészáros Lőrincre

A Momentum miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és Rogán Antalt bűnözőnek tartja, Gyurcsány Ferencet szövetségeseként említi, előválasztási ellenfeleit kiváló söprögetőnek mondja, míg ő maga az irányító középpályás. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-02-22 09:26

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Fekete-Győr: Magyarország ügyészsége el fogja dönteni, mennyi évet kér Rogán Antalra vagy Mészáros Lőrincre

Orbán a múlt, én viszont a jövő embere vagyok

– véli Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje. Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és Rogán Antalt bűnözőnek tartja, Gyurcsány Ferencet szövetségeseként említi, előválasztási ellenfeleit kiváló söprögetőnek mondja, míg ő maga az irányító középpályás. A Momentum az Új Magyarország tervével alattvalóból partnerré emelné az állampolgárokat, például a Magyarország-részvények kibocsátásával. Fekete-Győr Andrással nagyinterjú készült, amelyben az olyan izgalmas választási ígéretein túl, mint a négynapos munkahét és az euró, a férfi kozmetikumokról is kérdezték. Íme a beszélgetés.

Népszava: A háziorvosok egy része csak a beteg külön kérésére olt kínai vakcinával

A lapnak nyilatkozó háziorvosok alapvetően csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltanak. A praxisokba országszerte 275 ezer adag kínai Sinopharm- és brit AstraZeneca-vakcina érkezett. Bővebben.

Havi 405 millióba kerül, hogy Orbánék irányítsák az országot

Hány fideszes politikus kell egy ország igazgatásához? Sokkal több, mint 10 évvel ezelőtt. A miniszteri, államtitkári, helyettes államtitkári, biztosi és megbízotti pozíciók pedig évente több mint 5 milliárd forintunkba kerülnek. Részletek itt.

Már Izraelben sem tolonganak a vakcináért, élesítik a védettségi igazolást

Fotó: Mostafa Alkharouf/Anadolu Agency via Getty Images

Új problémával szembesült a világ leggyorsabban oltó országa: az oltóközpontokból eltűnt a tolongó tömeg, pedig több millió izraelit vár még a kormány a vakcinával. Az élet újraindul, kinyitnak a bevásárlóközpontok, lehet múzeumba, uszodába, szállodába menni – de nem mindenkinek. Izrael az oltási igazolással járó engedmények rendszerének “laboratóriuma” lehet. Részletek itt.

25 év után megújul a munkaügyi ellenőrzés: márciustól komoly büntetéssel szankcionálják a feketefoglalkoztatást

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár közölte: tavasztól a jogsértésen ért munkaadók kötelesek lesznek jogszerűtlenül foglalkoztatott munkavállalóikat visszamenőlegesen legalább egy hónapra bejelenteni az adóhivatalnál. További információkért katt ide.

Blikk: Afrikába szökhetett a miniszter milliárdos csalásokkal gyanúsított volt férje

Mager Andrea egykori párja, aki nemcsak a vizes vb-s botrány miatt, hanem egy németországi piramisjáték miatt is menekülhet Európából, a Magyar Afrika Társaság vezetője volt, évekkel ezelőtt Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter ugandai látogatását is ő szervezte. A napilag szerint Balogh Sándornak ennél is komolyabb kapcsolatai vannak a kontinensen. Bővebben.

Magyar bűnözőket fogtak el külföldi helyszíneken

A Készenléti Rendőrség nemzetközi felderítés eredményeként Olaszországban és Angliában csapott le a körözött személyekre. Ha kíváncsi vagy a rendőrségi akciókra, akkor itt folytasd az olvasást.

Leszakadna Dániáról a világ legnagyobb szigete, de milyen áron

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Grönland függetlenségi törekvéseiről van szó, amelyhez a területen található kiemelkedően értékes anyagokon keresztül vezethet az út. A kitermelés azonban természeti katasztrófát okozhat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szombaton jön az újabb hidegfront

A hétvégéig nem lesz különösebb változás, aztán szombaton véget ér a nyugodt, párás idő. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu4 órája

Japán bejelentette, hogy az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktívan szennyezett vizét

444.hu6 órája

"Találkozunk a másvilágon" - legyőzte a gyilkos kór a népszerű színészt

borsonline.hu6 órája

HÉV-szerencsétlenség a Boráros téren – Soha nem látott képek a Nemzeti Fotótárból

hirado.hu7 órája

Több millió magyar nyugdíjast kezdett szédíteni Orbán Viktor, nem tudni, mennyi pénzből

propeller.hu15 órája

Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a Facebook, mindenkit érint a hír

promotions.hu18 órája

Új androidos funkció jön, ezt neked is használnod kell!

digitalhungary.hu18 órája

Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában

konyvesmagazin.hu19 órája