Február 31-ig adott ultimátumot Európának Csecsenföld elnöke

Startlap - Startlap
Ramzan Kadirovnak nem nagyon megy a naptár. Esti hírösszefoglaló.

Február 31-ig adott ultimátumot Európának a Csecsen Köztársaság elnöke

Február harmincegyig. Ramzan Kadirov hétfői fenyegetőző bejegyzését erre a linkre kattintva tekintheted meg.

Lázár János élőben közvetítette a páncélosok indulását Hódmezővásárhelyről

A magyar csapatok a keleti határ felé vették az irányt. A Magyar Honvédség vasárnapi felhívásában arra kérte a lakosságot, semmilyen információt ne osszanak meg a magyar csapatokról, Lázár János Cseh Katalin kérdésére válaszolva elmondta, a reggeli bejelentkezés előzetes jóváhagyással történt. Videó és további részletek itt.

Szijjártó: A kormány nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását hazánk területén

A külügyminiszter hétfőn Koszovóban jelentette be, a kormány hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, ebben azonban kétoldalú alapon Magyarország nem vesz részt. Mindeközben a Pápán állomásozó NATO-gépek közül kettő is bekapcsolódott a fegyverek továbbításába Ukrajna felé. Bővebben.

Ukrajna hivatalosan is kérelmezte az EU-tagságot

UKRAINIAN PRESIDENCY/Anadolu Agency via Getty Images

Volodimir Zelenszkij hétfőn jelezte, hogy különleges eljárás esetén Ukrajna akár azonnal az Európai Unió tagországává válhatna. Részletek.

A NOB azt kéri, tiltsák ki az orosz és fehérorosz sportolókat a versenyekről

Nem csak az olimpiáról, minden sporteseményről. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a nemzetközi sportági szövetségekhez és a versenyek házigazdáihoz fordult, szerdán a Paralimpiai Bizottság is állást foglal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fotókon, ahogy az ungvári lakosság Molotov-koktélokat gyárt az ukrán katonáknak

Országos jelenségről van szó, Ukrajna számos pontján igyekeznek a civilek a híres házi fegyver gyártásával segíteni a harcoló katonáiknak. Az MTI kárpátaljai felvételein több tucat idős és fiatal helyi lakos látható, ahogy töltögetik és rendezgetik a palackokat. Galéria.

Varga Judit férje lemondott a Diákhitel Központ éléről

Magyar Péter 2018 óta vezette a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt.-t. Elméletileg az itt kapott fizetéséből futhatta neki Varga Judit 1,5 milliós órájára, amelynek kapcsán a házaspár legutóbb a hírekben közösen szerepelt. Bővebben.

Hétfőtől nagykereskedelmi szinten is él a benzinárstop

Rögtön a kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben az intézkedésről, amelynek célja, hogy a kutak ne veszteségesen adják tovább a benzint és a gázolajat. További információkért katt ide.

A Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Irodához fordult a “független közmédia”, mert a “baloldal újból támadja” őket

A magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba

– írja az MTVA-vezér Papp Dániel, aki a sajtóban gyakran csak “hírhamisító” Papp Dánielként jelenik meg, valamint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Dobos korábban is minden adandó alkalmat megragadott arra, hogy a közmédia pártatlanságát hirdesse – ha máshogy nem ment, hát bement az általa igazgatott tévébe és elmondta ott. Bővebben.

Vádat emeltek Novák Előd ellen a szivárványos zászló letépése miatt

MTI/Bruzák Noémi

A Mi Hazánk Mozgalom alelnökét az újbudai önkormányzat jelentette fel, mert a zászlót a polgármesteri hivatal homlokzatáról tulajdonította el 2020 nyarán. A főügyész tájékoztatása szerint Novákot egy 2019-ben elkövetett garázdasággal is vádolják. További információkért katt ide.

(Címlapkép: Yelena AfoninaTASS via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ukrajnának adományozza pénzjutalmát a Nobel-díjas Krausz Ferenc

képcím

Az EB szerint "példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte" a...

képcím

Kinevezték az új magyar nagykövetet Kijevben