Falus Ferenc: Fordulóponton áll Magyarország

Startlap - Startlap
A volt tiszti főorvos szerint kettős kommunikációt folytat a kormány a járványveszélyről. Hírösszefoglaló.

Falus Ferenc: Fordulóponton áll Magyarország

A volt országos tiszti főorvos szerint még messze nem katasztrofálisak a számok, de azt mutatják, hogy kezd megváltozni valami. Falus Ferenc ebben a cikkben fejti ki bővebben a véleményét.

Tizenkét milliárdot hozott a hagyaték, amit már az USA-ból birtokol Vajna Tímea

Vajna Tímea túladott a legfontosabb cégen. Az új tulajdonos egy Las Vegas-i cég, amely mögé a végső haszonélvező kényelmesen el tud bújni. Részletek itt.

Koronavírus-fertőzés kezelésére alkalmas hatóanyagot találtak

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható. Ha kíváncsi vagy, hol bukkantak a hatóanyagra a kutatók, ebből a cikkből megtudhatod.

Összejártak szexelni a karanténhotelekben, ötmillióan kerültek vesztegzár alá

Élelmiszercsomagokat szállít ki a melbourni tűzoltóság egy vesztegzár alá helyezett épület lakóinak 2020. 07.09-én (William WEST / AFP)

Melbourne példája bizonyítja, elég néhány felelőtlen döntés ahhoz, hogy egy nagyvárost néhány nap alatt újra karanténba kelljen helyezni a koronavírus-járvány terjedése miatt. Ha érdekel, mi történt az ausztrál városban, olvasd el ezt a cikket.

Narancs.hu: Gyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt

A Narancs.hu értesülései szerint ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kétrendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy most 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott. Ebből a cikkből kiderül, hogyan édesgette magához a gyerekeket és hogyan bukott le a gyanúsított. Közben szerda este Kocsis Gergely bejelentette, a kormány szigorítani fog, hogy a pedofilok a legsúlyosabb büntetéseket kapják. Erről itt olvashatsz bővebben.

A NER új üstököse építette a botrányos balatonfűzfői lőporgyárat

Balázs Attila cége volt a fővállalkozó és az üzletember korábbi érdekeltségei nyújtottak hitelt a politikai csatákba fulladt beruházáshoz, amelynek ügyében költségvetési csalás miatt folyik eljárás. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Mezőkövesden nincs pánik a járványgóc miatt

Járványgóc alakult ki egy mezőkövesdi iskolában. A fertőzés valószínűleg egy értekezleten terjedt el. A 24.hu stábja a helyszínen kérdezősködött, a város vezetését és a járási hivatal népegészségügyi osztályát azonban hiába keresték. Videó.

Ungváry Krisztián: Nem neonácinak adtam el az SA-egyenruhát

MTI Fotó: Kallos Bea

Felkereste Ungváry Krisztiánt a Magyar Nemzet azzal kapcsolatban, hogy a történész – ahogy ezt a kormányközeli médiában megírták pár napja – tavaly szeptemberben SA-egyenruhát árult az nterneten, amit – ahogy most kiderült – már értékesített is. Ungváry verzióját a történtekről ebből a cikkből ismerheted meg.

11 milliárd forintot költött a külügy a trieszti kikötőcégre

A terület azonban még mindig nem az államé. Ha kíváncsi vagy, mire fordították a milliárdokat, kattints erre a linkre.

Alaposan befűtenek: országos kánikula jön

Déli, délnyugati áramlással meleg levegő érkezik, pénteken már több helyen mérünk majd 33, akár 35 fokot. Szombat este azonban újabb fordulatra készülhetünk. A részletes előrejelzést itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei