Kiemelt Hírek 2019. augusztus 07.

Ezért cserélte le a Coca-Cola a botrányt kavaró plakátokat

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 07.
Azonosították a Hableány áldozatainak kutatása közben talált holttesteket. Szeptembertől komoly változás jön a postán. "Az Országos Onkológiai Intézet egy óriási pénztermelő gyár" - szaktudás és technológia van, miért működik mégis rosszul az intézmény? Hírösszefoglaló.

Miért cseréli le a Coca-Cola a nagy botrányt kiváltó szerelmes plakátokat?

A világsajtóba is begyűrűzött a híre annak, hogy a fideszes Boldog István kólamegvonási bojkottra szólította fel a közerkölcsöt féltő társait a Coca-Cola azonos nemű párokat ábrázoló plakátjai miatt. De nemcsak ő, hanem például a Hit Gyülekezete és sokan mások is mélyen felháborodtak a szerelmet hirdető kampányon.

Na most a Coca-Cola végül leszedte a hirdetéseket, de amikor erről a lépésről kérdezték az üditős vállalatot, érdekes választ kaptak. Ha szeretnéd tudni, milyenek lesznek az új plakátok, és mi a csere hivatalos indoka, akkor ezt a cikket olvasd el.

Azonosították a holttesteket, amiket a Hableány áldozatainak kutatása közben találtak

Azonosították azt a hat holttestet, amelyeket a Duna különböző pontjain fedeztek fel, miközben a május végén elsüllyedt Hableány turistahajó áldozatai után kutattak a vízben. Ha érdekel, miket közölt az elhunytak személyéről a BRFK, akkor itt folytasd az olvasást.

A Magyar Posta is belépett a modern világba, szeptembertől nagyon komoly változások jönnek

MTI Fotó: Máthé Zoltán

2,4 milliárd EU-s támogatásból és 1,9 milliárd saját tőkéből szeptember 1-jén elindul a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek köszönhetően az ígéretek szerint nagyon hasznos funkciók lesznek elérhetők az ügyfelek számára. Ebben a cikkben bemutatják, pontosan milyen változásokról van szó, továbbá arról is írnak, mik a posta tervei a jövőre.

“Az Országos Onkológiai Intézet egy óriási pénztermelő gyár”

Furcsamód a magyar egészségügyi közintézmények szokásos problémája, a pénzhiány tényleg elkerüli az Országos Onkológiai Intézetet, sőt, a szakemberek, a technológia és a kutatás is itt koncentrálódik. De a szakmabeliek szerint mégis alapjaiban működik rosszul az intézmény, amit mi sem mutat jobban, mint az a tény, hogy az OECD-országok között Magyarországon a legnagyobb a rákos betegek halálozási rátája.

Miért nem volt igaza az intézet megbízott főigazgatójának, Polgár Csabának, amikor arról beszélt, hogy náluk világszínvonalú a szolgáltatás? Mi a helyzet vidéken, miért van ilyen iszonyú sok beteg az Országos Onkológiai Intézetben? Milyen a magánegészségügy szerepe a rákos betegek életében? Vagyis: mi a gond a magyar onkológiai ellátással, hogy már a románok is kezdenek elhúzni mellettünk? A kérdésekre ebben a remek cikkben találsz választ.

Fél év keresés után megtalálták Svájcban az eltűnt magyar férfi holttestét

Februári eltűnése óta többször hiába keresték azt a magyar férfit, akinek a svájci Alpokban veszett nyoma.A holttestére végül hétfőn bukkantak rá. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan tűnt el a férfi, és hol találták meg a maradványait.

Ha eddig azon bosszankodtál, hogy minden egyre drágább a magyar boltokban, akkor most örülni fogsz

Visszaigazolhatja a jegybanki politikát az infláció várható alakulása – derült ki a megkérdezett szakemberek prognózisából. Vagyis: az áremelkedés vásárlóbarátabb képet fog ölteni. Az ezzel kapcsolatos pontos számokat itt találod.

A szakszervezet állítja, tavaly a szokásosnál tízszer több rendőr szerelt le, de Pintér Sándor szerint minden teljesen tuti

Hogyan kívánja csökkenteni a kormány a rendőri pályát elhagyók számát?

Ezt a kérdést szegezte Jakab Péter Pintér Sándornak, aki olyan bambán optimista választ küldött a jobbikos országgyűlési képviselőnek, mintha nem lenne tisztában a számokkal. Miközben a Független Rendőr Szakszervezet júliusi beszámolója riasztó képet tár fel az állományban tapasztalható munkaerőhiányról, és arról, hogy a helyzet csak fokozódni fog, a belügyminiszter szerint az ég világon semmi gond nincs. Kíváncsi vagy, mit írt Jakabnak Pintér? Vagy az aggasztó rendőrhiány mértéke érdekel? Akkor kattints ide

Egy félrevezető állításokkal teli határozatot akar a magyar kormány becsúsztatni az amerikai törvényhozás elé, hogy végre kijelentsék, itt minden a lehető legnagyobb rendben van

Fotó: Chris Kleponis/Pool via Bloomberg

Amikor Orbán meglátogatta Trumpot májusban, egy olyan határozati javaslat került az amerikai képviselőház külügyi bizottsága elé, amely erősen kritizálja a magyar kormányt. Erre lehet válasz az a kormánypárti határozat, amit a sajtó értesülései szerint Paul Gosar arizonai republikánus képviselő tárna az amerikai törvényhozás elé, és amely hemzseg a hamis, félrevezető, vagy nehezen értelmezhető állításoktól. Vagyis az Orbán-kormány hazudik annak érdekében, hogy rácáfoljon a kritikákra, és bemutassa az Egyesült Államok iránti szövetsége tanújelét. Ha megnéznéd a határozat szövegét, akkor erre a linkre kattints

A természetbeni uzsorát olyan szükség szülte, ami miatt még a rendőrök is szemet hunynak afelett, hogy a tizenötezret kérnek egy gyors fuvarért az illegális sofőrök

A rendőri intézkedések hatására az uzsora azon formája, amelyet a legtöbben ismerünk – vagyis az aránytalan kamatra adott kölcsön – kicsit kikopott a közösségekből. A helyét átvette egy olyan változat, amit sokkal nehezebb tetten érni, és mivel az izoltált falvakban szinte lehetetlen nélküle életben maradni, ezért a rendőrség is eltűr: a természetbeni szolgáltatásokra épülő kizsákmányolás.

Ennek a legtipikusabb megjelenése a mértéktelenül túlárazott fuvarozás, de aki tud, az szerszámmal, csokimikulással és gyerekgyógyszerrel is ügyeskedik. Miért nem lehet megszervezni az életet az uzsorás sofőrök nélkül? És miért nem lehet lebuktatni őket? Hogyan lesz egyetlen fuvarból gigantikus adósság? Mi történik a szerszámokkal és a csokimikulással? Miként lehetne segíteni a kiszolgáltatott rászorulókon? Erről szól ez a cikk.

Országos ügy lett egy budafok-tétényi bácsi lakhatási ügyéből

Mégtényfeltáró munkacsoportot is alakítanak a 79 éves Halmai Károly ügye miatt, aki július óta hajléktalan. Korábban egy önkormányzati ingatlanban élt, a civilek szerint kilakoltatták, a polgármester – a szomszédok egy részével együtt – viszont Károly bácsi elképesztő életmódjára hivatkoznak, vagyis arra, hogy orrfacsaró bűz áradt az otthonából. Itt elmesélik, miként lett ekkora ügy Halmai Károly esetéből, és bemutatják mindkét fél álláspontját, valamint azt is, mi van most a hajléktalansorba került idős bácsival.

Keresés az oldalon