Kiemelt Hírek 2020. április 03.

Ezentúl könnyebb lesz a gyógyszerek beszerzése a krónikus betegeknek és a fogyatékkal élőknek

bubba Kiemelt Hírek 2020. április 03.
Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert vezetnek be. Reggeli hírösszefoglaló.

Ezentúl könnyebb lesz a gyógyszerek beszerzése a krónikus betegeknek és a fogyatékkal élőknek

A kereskedőket, gyártókat tömörítő Forgalmazók az Egészségért Szövetség csütörtökön tájékoztatott az ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer bevezetéséről. A témáról bővebben itt írunk.

Orbán Viktor túllőhetett a célon a rendeleti kormányzással: már 17 uniós tagállam kéri, hogy vizsgálják meg a felhatalmazási törvényt

Hazánk nevét ugyan nem említik, de elég egyértelmű, melyik kormányra gondolhattak abban a levélben, amelyhez már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott, és amelyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt fejezik ki aggodalmukat. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke már nem szemérmeskedett, név szerint Magyarországról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, és az Európai Parlament is akcióba lendült az Országgyűlés által hétfőn elfogadott felhatalmazási törvény miatt. Orbán  Viktornak a politikai kritikáknál sokkal súlyosabb következménnyel is számolnia kell: a bizonytalan befektetői környezetet a piac nem sokáig tolerálja. Részletek itt.

Tovább emelkedett a fertőzöttek és a halottak száma Magyarországon, és nyilvánosak a házi karantén adatai

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg elhunyt a fertőzésben. A friss kormányzati adatokat itt találod.

Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren 2020. április 2-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Mindeközben azt is közzétették, hogy hányan tartózkodnak hazánkban házi karanténban. A pontos számokért ide kell kattintani.

Állami intervenciós készletet alakítanának ki a felhalmozódott élelmiszerből, és meghosszabbítanák a konzervek lejárati idejét

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére az élelmiszer-gazdasági ágazat válságkezelésére javaslatot dolgozott ki egy munkacsoport, amelyet már a kormánynak is megküldtek. Ebben egy állami intervenciós élelmiszerkészlet létrehozása és a konzervek lejárati idejének meghosszabbítása mellett érvelnek. Részletek itt.

Orbán Viktor szokásos napi veszélyhelyzet-videója egy újabb Avengers-film trailere is lehetne

A kormányfő naponta kirak egy videót a Facebook-oldalára a járvány elleni védekezésről, amely alapvetően Orbán Viktor napi programjairól szól. A sorozat csütörtök éjjel posztolt része ugyanakkor egészen más lett, mint amit megszoktunk: a miniszterelnök ebben a járvánnyal kapcsolatos védekezésért felelős személyeket mutatja be, méghozzá a szuperhős-filmekből ismerős effektekkelÍme a felvétel.

“A betegellátás biztonsága nemhogy sérül, de leginkább nincs betegellátás” – gyakorlatilag összeomlott a magyar fogorvosi ágazat

Először a fogorvosoknál is a maszk fogyott el, de a betegek többnyire még menetrend szerint jöttek. Aztán március 16-án Kásler Miklós miniszter levélben betiltott minden, nem életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében eszközölt egészségügyi ellátást. A címben kiemelt idézet is Kásler Miklóstól származik, egy későbbi levélből, amelyben lényegében elismerték, gyakorlatilag összeomlott a magyarországi fogorvosi ellátás, és a sürgős esetek kezelése is akadozik. A kilátások hosszú távon sem jók. Hogyan jutottak el a fogorvosok idáig, és mi várható a jövőben? Innen kiderül.

Tanfolyamon oktatják a szegedi védőnőknek a lélegeztetőgép működését

A védőnők betanítása egybevág azzal, amit a világ legnagyobb lélegeztetőgép-gyártójának vezetője, Stefan Dräger nyilatkozott a napokban, aki jelezte, hogy nemcsak lélegeztetőgépekből, de az azt kezelni képes szakemberekből is hiány van. Részletek itt.

Boldog István tündöklése és bukása, avagy hogyan került az ügyészség célkeresztjébe a fideszes politikus

Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

A Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis jelenleg eljárást folytat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai ügyében, és ebben Boldog István személye is felmerült. Annak, hogy a nyomozók előbb vagy utóbb elérnek Boldog Istvánig, több jele is volt. Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Egy 200 milliós kölcsön segítségével vásárolja be magát a pornóipar milliárdosa a Kodolányi Egyetembe

Egy, a bíróság előtt évek óta vitatott 204 millió forintos kölcsönügylet után tavaly Gattyán György cége, a Dockler Holding is hitelezett 200 milliót Kodolányi János Egyetemnek. Ebbe a kölcsönszerződésbe már bekalkulálták azt is, hogy az erotikus tartalmak szolgáltatásából meggazdagodott Gattyán lesz az intézmény fenntartója. Részletek itt.

Az újabb hidegfront a hétvégét nem rontja el

Pénteken napközben egy fokozatosan gyengülő, feloszló hidegfront éri el hazánkat, de ebből nem sok mindent fogunk észrevenni. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon