Kiemelt Hírek 2021. március 25.

Ezekre a tünetekre kell figyelni AstraZeneca-oltás után

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 25.
Az Európai Gyógyszerügynökség hatékonynak és biztonságosnak minősítette az oltást. Reggeli hírösszefoglaló.

Ezekre a tünetekre kell figyelni AstraZeneca-oltás után

Az AstraZeneca az Európai Gyógyszerügynökséggel és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézettel egyetértésben tájékoztatót adott ki az orvosoknak szerdán a vérrögképződésről szóló hírekkel összefüggésben. Ha érdekel, az oltás után milyen tünetek esetén kell orvoshoz fordulni, ebből a cikkből kiderül.

Nincs kőbe vésve az április 7-ei iskolai nyitás

Az óvodákba és az iskolákba a gyerekek a jelenlegi állás szerint a tavaszi szünet után térhetnének vissza, de a Magyar Nemzetnek Maruzsa Zoltán azt mondta, a jelenlegi járványhelyzetben „kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük”. Marad-e a tanév végéig a távoktatás? Az oktatási államtitkár válaszát itt találod.

Frissítettek a nyugdíj számításán

A kormány a szerda esti Magyar Közlönyben közzétette a nyugdíjszámításhoz használatos friss valorizációs szorzókat. Ez a szorzó azért kell, hogy hozzá tudják igazítani a nyugdíjazás előtti évek, évtizedekben szerzett fizetéseket a nyugdíjba vonuláskor kapott keresetekhez. Részletek.

Szájer József: Nem folyik ellenem jogi eljárás

Tavaly decemberben Szájer József váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, majd kiderült, előzőleg eljárás indult ellene a karanténszabályok megszegése, illetve kábítószer birtoklása miatt. A beszámolók szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a rendőri rajtaütés elől, azonban a rendőrök elfogták. A minap nyilvánosságra került egy videó is Szájer őrizetbe vételéről. A Fidesz egykori EP-képviselője most közleményében azt írja, „az ügy lezárult”, így ennek kapcsán tette közzé nyilatkozatát, amit itt olvashatsz el.

Változnak az ingázókra vonatkozó beutazási szabályok Ausztriában

Illusztráció (Tobias C. Köhler / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ausztria legfertőzöttebb keleti tartományaiban húsvétkor – április 1-jétől 6-ig – teljes zárlatot vezetnek be, hogy megelőzzék a kórházak koronavírus-osztályainak túlterhelését – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerda este. Az élet minden területére, így a külföldi ingázók beutazására is vonatkozó új, szigorúbb szabályokat ebből a cikkből ismerheted meg.

Átverős SMS: ezt tedd, ha neked is érkezett!

Riasztást adott ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI), mert megnövekedett azoknak a káros hivatkozást tartalmazó sms-eknek a száma, amelyeket csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek. Az érintettek ebből a cikkből megtudhatják, mi a teendőjük.

Mégis honnan van Máltának ennyi vakcinája, hogy minket is megelőz?

Az Európai Unió közös vakcinabeszerzésének több tagállam a vesztese, van viszont egy nagy nyertes is. Máltát többen is csalással vádolják, ők viszont azt mondják, csupán rendkívül éberek voltak a tárgyalóasztalnál. Részletek.

Papcsák a Nyeregben: a fideszes politikus cége kaszál az éttermen, ami a polgármestersége alatt indulhatott el

Forrás: 24.hu

Zugló volt polgármesterének cége gazdagodik a városligeti Nyereg osztalékából. Az ügy hátteréről ebben a cikkben olvashatsz.

“Be vagyunk oltva, már senki nem fél”

A szakrendelők készen állnak, bármikor kezdődhet a tömeges oltás, csak vakcina kell – mondta a 24.hu-nak a járóbeteg szakellátási szövetség elnöke. Ha a szakrendelőkben is beindul a lakosság oltása, fel kell készülni rá, hogy tolódik a betegek ellátása. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Ez a hétvége még nem lesz a kedvencünk

Bár jelentősen megenyhül az idő, szombaton többfelé esőre, néhol akár zivatarra is számíthatunk és a szél is erős lesz. Vasárnapra csillapodik a légmozgás és megszűnik a csapadék is. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon