Ezekből az élelmiszerekből lehet hiány a háború miatt

Startlap - Startlap
Az ENSZ komoly élelmiszerválságra figyelmeztet, az árak már most az egekben vannak, de a további drágulás mellett készlethiány is jöhet. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ezekből az élelmiszerekből lehet hiány a háború miatt

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete komoly élelmiszerválságra figyelmeztet. A háborúban érintett két ország több élelmiszer exportja tekintetében igazi nagyhatalomnak számít. Spanyolországban már most mennyiségi korlátozást vezettek be a várható áruhiány miatt. Milyen élelmiszerekről van szó? További információkért katt ide.

Ukrajna megfordíthatja a háború állását, de ehhez új fegyverek kellenek

Ukrajna legfontosabb kérése a Nyugat felé a légtérzár, illetve olyan fegyverek, amelyekkel megvédhetik magukat a légi támadásokkal szemben. Az ennek kapcsán sokat emlegetett MiG-29-es vadászgépek átadását az USA nem engedte meg, ugyanakkor valójában sokkal hasznosabb eszközöket kaphatnak a vadászrepülők helyett. A szerdán megjelent hírek szerint mindez már folyamatban van, s az arzenált érdemes két csoportra bontani: a légvédelmi eszközökre, és azokra a fegyverekre, amelyekkel az orosz légvédelmet és tüzérséget lehet hatékonyan irtani. Utóbbiak közé tartozik egy olyan eszköz, amely pillanatnyilag nem található meg az ukrán fegyvertárban, viszont megfelelő tömegben alkalmazva akár át is billentheti a mérleg nyelvét a javukra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szombattól lehet felvenni a szavazási levélcsomagokat hat kijelölt külképviseleten

Hétfőtől további hat külképviseleten nyílik meg a lehetőség a levélcsomag átvételére a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok számára. Részletek.

Kövér László: Itt az ideje foglalkozni a pedagógusok fizetésével

A házelnök egy mosonmagyaróvári lakossági fórumon közölte, hogy bizonyos értelemben “természetesen egyetértenek” a tanárok követeléseivel. Ha kíváncsi vagy, mit mondott Kövér, akkor itt folytasd az olvasást.

Húsvétra lesz csak igazán drága a tojás

Steffi Loos/Getty Images

A már jelenleg is 50 forint feletti átlagos darabár tovább emelkedik, a háttérben technológiai szabályozások, a költségek növekedése és a madárinfluenza áll. Részletek.

A Fidesz-barát VMSZ aktivistái viszik ki a szavazási levélcsomagokat a Vajdaságban

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke maga mondta el sajtótájékoztatóján, hogy ők javasolták a Magyarországról érkező pénzek szétosztásában jeleskedő, kormányzati intézmények által körbetámogatott a Concordia Minoritatis Hungaricae szervezetét, hogy segítsen a helyi postának. A Magyar Mozgalom szerint választási csalás gyanúja merül fel,

“semmilyen nyoma nincs, ki vette át, ki nem vette át szavazási dokumentációját, ami azt jelenti, hogy nem tudhatjuk, végül nem a VMSZ irodáiban töltik-e ki a szavazópolgárok helyett a választási és népszavazási íveket”. 

Bővebben.

Koronavírus: 3322 új fertőzöttet igazoltak

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

A buszok egy része nem tud tankolni a kormány új üzemanyagszabálya miatt

Tömeges csőd lehetőségével, illetve a szolgáltatások árának drasztikus megemelésével fenyegetnek a magyar fuvarozók a csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentett egyik intézkedés miatt. A teherautók és kamionok számára nemcsak az üzemanyag ára, hanem a több helyen továbbra is tapasztalható hiány is gondot jelent, egyes buszok pedig egyáltalán nem tudnak tankolni a jelenlegi szabályozások miatt. Részletek.

230 milliót követel a Magyar Pünkösdi Egyház Simonka György cégétől

A felekezethez tartozó Segítő Szolgálat szervezete nagy összegű hitelt nyújtott a fideszes politikus és 32 társa ellen felhozott korrupciós vádak középpontjában álló Paprikakert TÉSZ Kft.-nek. A vállalat korábban egy olyan jogszabály-módosításra hivatkozva igyekezett megkerülni a százmilliókra rúgó szabálytalanul elköltött támogatás visszafizetését, amelyet Simonka György lobbizott ki a parlamentben. A meglehetősen szokatlan hitelezési ügyletről megkérdezték az egyházat. Bővebben.

Ókovács Szilveszter azt javasolja az ellenzéknek, hogy kontextusból kiragadott Háry János-idézetekkel is kampányoljanak

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni?

Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Napsütés kárpótol a hideg hajnalokért

MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

A jövő hét elejéig maradnak a csípős reggelek, ugyanakkor napközben igazán kellemes lesz az idő, sok napsütéssel. A következő napok időjárás-jelentése itt található.

(Címlapkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak